Започна асфалтирането на алеи в Крайдунавския парк

Дейностите се извършват в участъка от крепостта „Баба Вида“ до Художествена галерия „Никола Петров“. Ще бъдат асфалтирани всички централни и периферни алеи, без тези, които в последните години са били основно ремонтирани. Това съобщи пред журналисти днес заместник-кметът на Община Видин по устройство на територията и развитие на инфраструктурата Светослав Скорчев. 


Средствата, с които се обновява алейната мрежа, са заложени в списъка за капиталови разходи, гласуван от Общинския съвет и са в размер на над 349 000 лв. В тази сума се включва и подмяна на бордюрите, която вече е приключила. „Предвидили сме най-компрометираните и разрушени алеи да бъдат възстановени – те са напукани, с много неравности и това не е приятно за нашите съграждани, които се разхождат и особено за майките с детски колички. Ще бъде положен плътен асфалтов слой с дебелина от 4 см. В процеса на работа, при поставянето на бордюрите, се установи, че трябва да бъдат подменени и част от електрическите и друг вид комуникации, което също вече е извършено“, посочи Скорчев.
Паралелно с това продължава работата и по други обекти както в град Видин, така и в населени места на Общината. „Днес очакваме да приключи асфалтирането в ж.к. „Плиска“. След това преминаваме в ж.к. „Химик“, като първият обект там ще е подходът и паркингът на бл. 15. Уточнявам това във връзка с множество постъпили запитвания от граждани“, обясни заместник-кметът. Във всички населени места, където са предвидени ремонти по уличната мрежа, дейностите също вървят по график, като вече е приключило асфалтирането в селата Иново и Градец, допълни той.


В отговор на въпрос на журналисти Светослав Скорчев коментира тема, която се обсъжда в социалните мрежи – за асфалтирането на подхода към гаража пред дома на кмета на Общината. И заяви, че в случая става въпрос за  взаимоотношения между частно лице и фирмата-изпълнител, като за тази дейност собствениците на имота са заплатили с лични средства. 
 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7