Z6_HQ8A1O82KGF080QAP4UPQCIEC7
Z7_HQ8A1O82KGF080QAP4UPQCIES1
Кметът на Видин д-р Цветан Ценков връчи медалите на футболистите от ОФК „Бдин-1923“

След 13-годишна пауза видинският футболен отбор се класира за участие във Втора футболна лига през следващия сезон. Днес на стадион „Георги Бенковски“ футболистите изиграха последната си среща от първенството на Северозападната Трета лига. Сред зрителите на стадиона бяха кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков, заместник-кметовете Борислава Борисова и Светослав Скорчев, председателят на Общинския съвет Генади Велков, председателят на Областния съвет на БФС Иво Марков, президентът на клуба Жоро Василев, изпълнителният директор Спас Боянов и стотици фенове.

 

„Честито, бдинци, лъвове, титани! Вие сте гордостта на Видин! От сърце благодаря от името на всеки един наш съгражданин за това, че дарихте Видин с тази титла. Пожелавам Ви успехи в „Б“ група“ – с тези думи след края на мача приветства футболистите кметът д-р Цветан Ценков. Той поднесе и поздравителен адрес на Жоро Василев. „Благодаря Ви, че показахте упоритост и воля за победа. С Вашата сърцата игра доказахте, че сте истински бдинци. Бих искал да Ви честитя и 100-годишнината от създаването на Вашия клуб. Продължавайте да играете със същия дух и хъс и да печелите още титли!“ – се казва в адреса.

 

Д-р Цветан Ценков и председателят на Областния съвет на БФС Иво Марков връчиха златните медали и шампионската купа на футболистите. Президентът на клуба Жоро Василев бе награден със златна значка и почетна грамота от Българския футболен съюз за приноса си в развитието на най-популярния спорт.

 

Жоро Василев също поздрави отбора за постигнатия голям успех и изказа благодарности на ръководството на Община Видин за оказваната подкрепа.

 

В днешната среща „Бдин-1923“ надви едноименния тим на Павликени с 4:1. С хеттрик за бдинци се отличи Тома Ушагелов, а четвъртото попадение за отбора бе дело на Валдемар Лашков. Бдинци финишираха първи в групата с актив от 79 точки и заслужено спечелиха купата.