Z6_HQ8A1O82KGF080QAP4UPQCIEC7
Z7_HQ8A1O82KGF080QAP4UPQCIES1
Паднали дървета, счупени клони и повредени автомобили след силната буря във Видин

Над 30 сигнала за различни щети са постъпили до този момент при дежурния служител в Община Видин. Заради бурята, която се разрази около 17:30 ч. и бе придружена със силни пориви на вятъра и градушка, са изкоренени над 15 дървета на територията на град Видин, а голяма част от тях са в Крайдунавския парк. Има множество счупени клони, като са повредени и 8 автомобила, без нанесени сериозни щети. На тераса в блок на ж.к. «Васил Левски» е паднала невзривена ракета против градушка, но на сигнала веднага са се отзовали от съответните отговорни органи и последствия няма.

 

Бурята е нанесла щети и върху покрива на сцената на Община Видин, която днес бе разположена в близост до крепостта «Баба Вида» във връзка с провеждането на предстоящите събития на 29 и 30 юни за Деня на река Дунав и Джулай морнинг. Цялостната конструкция не е пострадала, тъй като е добре обезопасена.

 

В близкото до Видин с. Новоселци има оплетени жици на електрически стълбове от паднали крони. В град Дунавци 2 квартала са останали без ток.

 

Щетите се отстраняват. Навсякъде в града работят екипи на Общинското предприятие «Чистота, озеленяване и благоустройство».