Z6_HQ8A1O82KGF080QAP4UPQCIEC7
Z7_HQ8A1O82KGF080QAP4UPQCIES1
Отбелязваме Деня на река Дунав със светлинно шоу и посрещаме изгрева на 1 юли при „Баба Вида“

За поредна година на 29 юни Община Видин се включва в отбелязването на Международния ден на голямата европейска река. Традиционно на тази дата се организират различни прояви в българските градове по поречието, както и в останалите държави от Дунавския басейн.

 

Община Видин ще отбележи празника с интересни инициативи. От 21:00 ч. край емблематичната крепост „Баба Вида“ зрителите ще могат да наблюдават мистични нестинарски танци и да се насладят на концерта на Градския духов оркестър и Ансамбъла за народни песни и танци „Дунав“, който е заключително събитие по проект „Сватба по Видински - модерен прочит на автентичните сватбени ритуали“, подкрепен по Програма "Културно наследство" на Национален фонд „Култура“/ National Culture Fund, Bulgaria. Жителите и гостите на Видин ще имат възможност да видят тук за пръв път и уникално светлинно шоу.

 

Джулай морнинг отново ще бъде отбелязан подобаващо. На 30 юни, пак до крепостта „Баба Вида“, от 21:00 ще има много музика и забавления, като специални гости ще са Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени и Северозападняците.

 

Събитията и на двете дати се провеждат с подкрепата на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Входът е свободен.

  • 1
  • 2