Събор в Слана бара

Всяка година на Спасовден жителите на населеното място се събират, за да отбележат заедно празника. И тази година традицията бе спазена, а сред гостите на събитието бяха заместник-кметовете на Община Видин Борислава Борисова и Светослав Скорчев, председателят на Общинския съвет Генади Велков и секретарят на Общината Валери Димитров. Те бяха посрещнати от домакините с питка хляб и мед, както повелява старият български обичай.

 

Приветствие поднесе Борислава Борисова, която поздрави жителите на Слана бара от името на кмета на Общината д-р Цветан Ценков, както и от името на цялото общинско ръководство. „Похвално е, че повече от век отбелязвате събора на вашето село на този хубав български празник. Това показва, че спазвате традициите и ги предавате на идните поколения. Да съхраниш традицията е нещо много важно, благодарение на това е оцеляла българщината“, заяви заместник-кметът. Тя поздрави Кметството и Народно читалище „Съгласие-1936 г.“ за добрата организация и чудесното сътрудничество помежду им. И пожела на жителите на населеното място да са здрави, да спазват и занапред българските обичаи и традиции и да ги предават на своите деца и внуци, да живеят в мир и разбирателство, да обичат и се грижат за своето прекрасно село. Борислава Борисова също така връчи поздравителен адрес от кмета д-р Ценков на кметския наместник на Слана бара Толя Иванова.

 

За доброто настроение на всички присъстващи се погрижиха музикантите от Градски духов оркестър – Видин, които изпълниха популярни и обичани хора. Веселието продължи с концерт на Ансамбъла за народни песни и танци „Дунав“.