Z6_HQ8A1O82KGF080QAP4UPQCIEC7
Z7_HQ8A1O82KGF080QAP4UPQCIES1
Мотористи от цялата страна и от чужбина си дадоха среща във Видин

На 5 и 6 август градът ни отново е домакин на традиционния Национален мотосъбор. Той се организира от мотоклуб „Северозападни мотори“ със съдействието на Община Видин. Петнадесетото издание на проявата събра в бившето военно поделение до крепостта „Баба Вида“ представители на над 30 мотоклуба от България, както и мотолюбители от Сърбия и Румъния.

 

На събитието тази вечер присъстваха кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков и председателят на Общинския съвет Генади Велков, които се срещнаха и разговаряха с участниците. Д-р Ценков поздрави председателя на видинския мотоклуб Младен Младенов – Денкича за усилията, които той и останалите членове на клуба полагат, за да организират Националния мотосъбор, който с всяка следваща година придобива все по-голяма популярност. И увери, че Общината и занапред ще подкрепя провеждането му.

 

По традиция по-рано днес мотористите направиха тържествена обиколка на град Видин. На летището в близост до село Иново имаше интересни състезания по драг. По-късно вечерта в бившето военно поделение бяха организирани атрактивни игри, сред които за бавно каране на мотор и най-шумен мотор. Отличен беше и най-възрастният моторист. А наградата за участник, дошъл от най-далеч, отиде при моторист, пристигнал във Видин чак от Нидерландия. Тъй като моторите и рок музиката вървят ръка за ръка, програмата продължи с концерти – на сцената забиваха музикантите от група „Сакар“ и познатият от „Гласа на България“ Ивайло Ранов – Шеки.