Z6_HQ8A1O82KGF080QAP4UPQCIEC7
Z7_HQ8A1O82KGF080QAP4UPQCIES1
Продължава отстраняването на щетите от вчерашната буря във Видин

От рано сутринта работниците от Общинското предприятие „Чистота, озеленяване и благоустройство“ разчистват изкоренените дървета, падналите клони и листа. Основно екипите са концентрирани в кв. „Калето“, ж.к. „Георги Бенковски“ и Крайдунавския парк, където бурният вятър е нанесъл и най-големите поражения. Изкарана е цялата налична общинска техника, всички служители също са на терен, като на част от тях са били прекратени по спешност и отпуските, обясни Емилиян Евтимов, директор на общинското предприятие. Той напомни, че екипите са започнали отстраняването на щетите веднага след бурята вчера, като работата е продължила чак до 22:00 ч. снощи. Емилиян Евтимов благодари на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ за доброто взаимодействие.


От ОП „Чистота, озеленяване и благоустройство“ продължават да се отзовават и на сигнали, които постъпват при дежурния служител в Общината. От сутринта са подадени 12 сигнала, а за вчера техният брой е бил близо 50. За щастие, няма сведения за пострадали хора и за нанесени сериозни материални щети върху общинска и частна собственост, с изключение на няколко пострадали автомобила вследствие на паднали клони и дървета. 


Очакванията са до средата на другата седмица град Видин да бъде отново във вида, който имаше преди сполетялото го природно бедствие.