Z6_HQ8A1O82KGF080QAP4UPQCIEC7
Z7_HQ8A1O82KGF080QAP4UPQCIES1
Дарение от 195 таблета получиха видински училища в навечерието на 24 май

Устройствата за онлайн обучение бяха дарени от софтуерната компания Amusnet Interactive на общо 9 училища в Община Видин. Събитието във връзка с връчването им се проведе в залата на Общинския съвет. На него присъстваха кметът на Видин д-р Цветан Ценков и заместник-кметът Борислава Борисова, Лилия Чаталбашева, директор „Маркетинг и комуникации“ и Огнян Леков – маркетинг мениджър в компанията, както и директорите на училищата.

 

Д-р Ценков изказа удовлетворението си, че дарението се прави в навечерието на най-светлия български празник 24 май. Той благодари на представителите на Amusnet Interactive за подаръка, който правят на видинските училища, като отбеляза, че таблетите ще бъдат много полезни при необходимост от дистанционно обучение. От своя страна Лилия Чаталбашева също изрази радостта си, че дарението стига до образователните институции в град Видин в навечерието на техния празник. „Видин е център с дългогодишна история и устойчиви традиции в образованието не само в Северозападния регион, но и в България. За нас наистина е чест да направим това дарение точно във Вашия град. Надяваме се, че с този жест ще улесним както учителите, така и учениците в образователния процес. Ние дълбоко вярваме, че прогресът, развитието няма как да се случат в днешно време без високо технологични решения и устройства. Много благодарим на г-н Ценков и г-жа Борисова за съдействието това дарение да се случи“ – каза Чаталбашева.

 

След приветствените думи бяха подписани договорите за дарение. Директорите на 9-те училища (8 в град Видин и 1 в град Дунавци), получиха предназначените за тях таблети, като също благодариха за чудесния подарък в навечерието на празника на българската просвета и култура.