Z6_HQ8A1O82KGF080QAP4UPQCIEC7
Z7_HQ8A1O82KGF080QAP4UPQCIES1
Общо 180 ученици взеха участие в Общинските интерактивни игри

Във втория ден на проявата се включиха ученици от 8 до 11 клас от СУ „Св. св. Кирил и Методий“, СУ „П.Р. Славейков“, СУ „Цар Симеон Велики“, ППМГ „Екзарх Антим I“, ГПЧЕ „Йордан Радичков“, ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“, ПГТ „Михалаки Георгиев“, ПТГ „Васил Левски“ и ПГСС „Г.М. Димитров“ – гр. Дунавци. Отново всяко от учебните заведение участваше с отбор, състоящ се от десет ученици. Те преминаха по стъпките на един от любимите литературни герои на малки и големи – Том Сойер, като се впуснаха в едно незабравимо приключение. Играта подложи на изпитание бързината и уменията за екипна работа на участниците, които трябваше да преодолеят различни препятствия. Интересните логически задачи и пъзелите пък тестваха тяхната съобразителност и креативност. 


Победител в играта „Приключенията на Том Сойер“ стана отборът на ПГТ „Михалаки Георгиев“, втори се наредиха представителите на ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“, а на трето място завършиха възпитаниците на ГПЧЕ „Йордан Радичков“. Състезателите от трите отбора бяха наградени с медали, връчени от Пенка Асенова, секретар на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. 


Проведените на 20 и 21 септември Общински интерактивни игри дадоха възможност на видинските ученици да се забавляват заедно и да общуват помежду си в неформална среда. С това бе постигната и основната цел, която е превенция на рисковото поведение при младите хора чрез комуникация на открито и интерактивни игри. Събитието бе организирано от Община Видин и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, като идеята е то се превърне в традиционно.