Z6_HQ8A1O82KGF080QAP4UPQCIEC7
Z7_HQ8A1O82KGF080QAP4UPQCIES1
Общински служители и доброволци се включиха в кампанията „Да изчистим България заедно“

Тази година инициативата на "БТВ Медиа Груп" се провежда под наслов „ГОТОВИ СМЕ“. Община Видин подкрепи кампанията, като от рано сутринта бе създадена организация за раздаване на чували и ръкавици. Пунктът за тази цел, разположен при паркинга на административната сграда на Общината, бе отворен от 9:00 ч. до 10:30 ч.

 

Освен служители от администрацията и общинските предприятия, имаше и десетки доброволци, желаещи да дадат своя принос за превръщането на Видин и региона в по-чист и приветлив.

 

Служителите бяха разпределени на няколко групи, които почистваха междублокови пространства в жилищните комплекси „Васил Левски“, „Георги Бенковски“, „Възраждане“, „Баба Тонка“, „Строител“ и „Панония“.

 

Към кампанията се присъединиха също и деца от волейболен клуб „Бдин-Вида“, членове на Клуба на инвалида, както и граждани от кварталите „Бонония“, „Химик“, „Гео Милев“, „Христо Ботев“, „Съединение“, живущи на ул. „Цар Симеон Велики“ и др.

 

Събраните чували с отпадъци се поставят до контейнерите, откъдето се извозват от служители на Общинското предприятие „Чистота, озеленяване и благоустройство“ до Регионалното депо. До момента са извозени над 25 тона отпадъци.