Z6_HQ8A1O82KGF080QAP4UPQCIEC7
Z7_HQ8A1O82KGF080QAP4UPQCIES1

Заместник-кметът Борисова откри XXV-то национално състезание по химия и опазване на околната среда

Официалната церемония се проведе в Драматичен театър „Владимир Трандафилов“. На събитието присъстваха държавния експерт в дирекция „Съдържание на предучилищното и училищното образование” в Министерство на образованието и науката Весислава Панджерова, заместник-кметът Борислава Борисова, заместник-областният управител Ани Арутюнян, началникът на Регионалното упралвение на образованието (РУО) – Видин Веселка Асенова, директорът на ОУ „Иван Вазов“ Пролетка Цветкова и други.

 

„Състезанието дава възможност за творческа изява на ученици със задълбочени знания и умения, не само в областта на химията, но и в една от най-важните теми в нашето съвремие - грижата и опазването на околната среда. Искам да поздравя и Вас, учители, за неуморния труд в подготовката на учениците“ - с тези думи се обърна към присъстващите заместник-кметът Борисова. Тя пожела успешно представяне на участниците, ползотворна работа на Комисията по оценяване и да се насладят на красивия ни град.

 

Националното състезание по химия и опазване на околната среда за ученици от гимназиален етап се провежда от 12 до 14 април. Организатори са Министерството на образованието и науката, РУО - Видин, ОУ „Иван Вазов“, с подкрепата на Община Видин.

 

По време на престоя си участниците ще имат възможност да се запознаят с историята на Видин и да посетят туристически обекти в града ни.