Z6_HQ8A1O82KGF080QAP4UPQCIEC7
Z7_HQ8A1O82KGF080QAP4UPQCIES1

Над 100 деца от България и Сърбия се включиха в лекоатлетически игри във Видин

Със занимания по детска лека атлетика бе поставено началото на програмата на атлетическия пробег „Видин Рън“ 2024. В Крайдунавския парк деца от 1 до 6 клас взеха участие в занимания по атлетика, които изискваха качества като бързина, ловкост и съобразителност. За доброто си представяне всички участници бяха отличени с грамоти, връчени от заместник-кмета на Община Видин Борислава Борисова. 


На реновираната закрита лекоатлетическа писта днес се проведе трибой А1 атлетика за младежи до 14 години. Те се надпреварваха в дисциплините бягане на 60 метра, скок дължина и бягане на 600 метра за момичетата и на 800 метра за момчетата. Младите лекоатлети получиха грамоти и награди, а класиралите се на първите три места момичета и момчета бяха удостоени с медали. Отличията връчиха Емилия Николова – началник-отдел „Хуманитарни дейности“ в Община Видин и Кристен Радуканова – най-бързата българка за 2024 година и четирикратна шампионка на България за миналата година на 100 м., 200 м. и щафета 4x400 метра.


В съботния ден програмата продължава с международния детски турнир по лека атлетика „Дортикум“ на закритата лекоатлетическа писта. На 14 април във Видин стотици професионални бегачи и любители пък ще се включат в атлетическия пробег „Видин Рън“. 


Спортните прояви се организират съвместно от Община Видин, Българската федерация по лека атлетика (БФЛА), „Рън България“ и спортен клуб „Радуканови“.