Z6_HQ8A1O82KGF080QAP4UPQC2PV3
Z7_HQ8A1O82KGNRD0QAPMKPHV33L3
Забележителности Рекламен туристически каталог Културно-исторически маршрути във Видин Места за настаняване Сватбен туризъм Винен туризъм Категоризация на туристическите обекти

Красотата на Видин в  четири сезона

    Там, където величието на р. Дунав се слива с гордия Балкан, дъхът спира, а погледът трудно може да обхване тази природна красота.


    Там е разположен Видин – на Дунава вечен страж. Град преминал през предизвикателствата на различни исторически епохи, но успял да устои на времето и днес с надежда върви към неясното бъдеще.


    Често пъти си задаваме въпроса, кой сезон е подходящ за пътуване и за посещение на желаната дестинация. Ако сте избрали Видин, то може да се потопите в дунавската му атмосфера през всеки сезон.


    Зимата, вече „не е това което беше“. Бялата снежна покривка е мечта, но разходката из Крайдунавския парк е тиха и спокойна, може би малко носталгична. Но ако решите да опитате от винените предложения на местните изби, то тогава ще усетите топлината на дунавската зима.


    Пролетта е цветна, романтична и вдъхновяваща. Аромата на липите ще ви завладее  и ако го следвате ще ви отведе до замъка „Баба Вида“. Подарете си разходка в търсене на средновековни следи, легенди и малко известни владетели. Крепостта е чудесно място за  фотосесия, която да направи спомена дълготраен.


    Лятото е горещо, но очаквано и изпълнено с много емоции. Градът се превръща във фестивална сцена. Разнообразието от събития може да удовлетвори всеки решил да се отдаде на преживяването на брега на Голямата европейска река с видински привкус.


    Есенната красота е неописуема. Цветовете се преливат, а килимът от падащи листа придава особен чар на Крайдунавския парк. Реката, обвита в мъгла или огрята от слънцето винаги създава усещане за безкрайност и мъничко магия.


    Всеки има своя сезон и знае красотата му. Заложете на усещането и заповядайте във  Видин, за да откриете природните забележителности, приютили хилядолетно културно наследство. 

 

 

 

 

 

Годишна програма за развитие на туризма 2022 г.

 

Годишна програма за развитие на туризма 2023 г.

 

Годишна програма за развитието на туризма 2024 г.

 

Контакти: тел: 094/600 840 email: tourism@vidin.bg

 

 

Туристическа карта на забележителностите

 

 

 

 

 

 

 

 

По стъпките на доброто тук - Видин

 

Z7_HQ8A1O82KGF080QAP4UPQCISJ0