„Мениджър за един ден“ в Общинския съвет по наркотичните вещества във Видин

От 15 кандидатури, 4-ма ученици са избрани да работят днес в сградата на Общината. На председателското място на Красимира Елисеева застана Виктория Петрова от ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“, секретар е Деян Владимиров от СУ „П.Р.Славейков“, психолог - Валентин Валентинов от СУ „Св. св. Кирил и Методий“, а социолог е Елеонора Костадинова от същото училище.

 

Учениците се срещнаха с временно изпълняващия длъжността кмет на Община Видин инж. Цветан Асенов, който ги поздрави за избора им да се включат в традиционната инициатива и пожела успех.

 

Мениджърите посетиха и кабинета на заместник-кмета по хуманитарни дейности и социална политика на Община Видин през мандат 2015-2019 г. Венци Пасков, който е ресорен ръководител на Общинския съвет по наркотичните вещества. Той благодари за успешната съвместна работа през годините и изрази надежда, че след дипломирането си младежите ще се върнат в родния град, за да работят в държавни и обществени институции. „Психологът“ и „социологът“ посетиха две видински училища – ОУ „Любен Каравелов“ и ППМГ „Екзарх Антим ­I“, където се запознаха с професията на място.

 

Учениците получават символични договори и сертификати за участие. Общинският съвет по наркотичните вещества във Видин се включва за първа година в инициативата. Трима от мениджърите  са били доброволци към Младежкия съвет за превенция на зависимости. 

 

„Мениджър за един ден“ се провежда за 18-ти път в страната, като организатор е „Джуниър Ачийвмънт“ България. Целта е млади хора да се потопят в реална работна среда - в компании, държавни институции и неправителствени организации.