Начало

Община Видин в готовност за асфалтиране на междублокови пространства в шест жилищни комплекса
            Във връзка с изпълнение на обществена поръчка за ремонтно-възстановителни работи, в края на миналата година бяха напълно завършени няколко улици в град Видин – „Редута“, „Михаил III Шишман“, която води до Гребната база, „Андрей Николов“ в кв. „Акджамия“, „Любен Порчелов“ (зад ОУ „Иван Вазов“). Направени бяха също ремонт и рехабилитация на междублокови пространства в ж.к. „Гео Милев“ (бл.9 и бл.12), в ж.к. „Панония“ (блокове 5,6,7,9,10 и 11), както и на участъци от четвъртокласната пътна мрежа.         В момента е завършена подготовката и предстои асфалтиране на обслужващата улица до ж.к. „Христо Ботев, бл.1; на междублоковите пространства в ж.к. „Баба Тонка“ (около детската градина); ж.к. „Бонония“(пред бл.11,12 и 9); ж.к. „Вида“ (бл.2, 3 и пред детската градина); ж.к. „Крум Бъчваров“(бл.2,10,16); ж.к. „Химик“ (бл.21 и блок „Локомотив“, 1 и 2). При първа възможност, когато метеорологичните условия позволяват и съобразно технологичните изисквания (минимална температура на атмосферния въздух от 5 градуса), може незабавно да започне извършването на асфалтови дейности.         Припомняме, че кметът на Община Видин Огнян Ценков направи инспекция през последния месец на 2017 г. на готовността за ремонт на тези улици, които днес вече са преобразени. Общината ги включи в обществената поръчка, като се съобрази с желанията и потребностите на видинските граждани. Една от улиците - „Михаил III Шишман“, не е била ремонтирана от 40 години. Тя се използва освен от живеещите в квартала, така и от много деца и младежи, които отиват до Гребната база, за да спортуват.

===
Заместник-кметът инж. Цветан Асенов представи на пресконференция дейностите по трансграничен проект
    Община Видин е изпълнител на проект „Развитие на диагностични центрове за ортостатични и мускулно-скелетни смущения при деца в училищна възраст в Сърбия и България“, финансиран от Програма Интеррег ИПП България-Сърбия. Водещ партньор е Спортен съвет - град Княжевац. Основната цел на проекта е изграждането на диагностични центрове за деца в училищна възраст в двата града.    Заместник-кметът на Видин инж. Цветан Асенов каза, че за периода на изпълнение се предвижда да бъдат прегледани на два пъти (първоначален и вторичен преглед)по 1000 деца и извършени дейности по рехабилитация и гимнастика на тези, които имат нужда от това. След приключването на дейностите ще се проведе съвместно спортно състезание в град Видин между деца, преминали рехабилитация в България и Сърбия. Инж. Асенов посочи, че за извършване на прегледите ще бъдат ангажирани няколко лекари с необходимата квалификация. Той прикани родителите да включат децата сив безплатната кампания по извършване на прегледи и последващо лечение на ортостатични и мускулно-скелетни смущения.         Диагностичният център във Видин е разположен в сградата на бившата стоматологична поликлиника и е оборудван с последно поколение модерна техника - единствена по рода си не само в нашия град, но и на Балканите.

===
Председателят на Общински съвет - Видин, г-н Генади Велков свиква редовно заседание на Общински съвет - Видин на 27.02.2018 г.
   Председателят на Общински съвет - Видин, г-н Генади Велков свиква редовно заседание на Общински съвет - Видин на 27.02.2018г., от 09.00 часа, в Заседателната зала на Общински съвет - Видин. Дневен ред за заседанието на Общински съвет - Видин

===
Докъменти към „Предоставяне на далекосъобщителни услуги чрез обществена далекосъобщителна клетъчна мрежа, по стандарт GSM/UMTS с национално покритие и чрез фиксирана телефонна мрежа от лицензиран оператор, за нуждите на Община Видин”
Документи Дата на публикуване: Информация № ПO-02-12 от 20.02.2018г. за публикувана Обява № ПO-02-11от 20.02.2018г. 20.02.2018г. Обява № ПO-02-11-от 20.02.2018г. 20.02.2018г. Спецификация към Обява № ОП-02-11 от 02.02.2018 г. 20.02.2018г. Техническа спецификация, неразделна част от Спецификация към Обява № ОП-02-11 от 02.02.2018 г. 20.02.2018г. Образци на документи към Обява № ПO-02-11-от 20.02.2018г. Проект на договор за обществена поръчка с Обява № ПO-02-11-от 20.02.2018г.  

===
Крепостта „Баба Вида“ ще оживее в мартеница на видинския площад
    Община Видин започна подготовката за отбелязване на Първи март, като продължава инициативата „Най-голямата жива мартеница“. За пета поредна година видински ученици ще облекат бели и червени фланелки и този път ще „изрисуват“ на площад „Бдинци“ средновековната крепост „Баба Вида“. Идеята живата мартеница да покаже символа на града ни е на кмета Огнян Ценков. През 2017 година историческата забележителност спечели първото място в надпреварата за Годишните награди в туризма, категория „Изборът на българите“.     В инициативата могат да се включат всички желаещи ученици от училищата в Община Видин, от V до XII клас.         Досега живата мартеница е била подреждана под формата на усмивка, сърце и два пъти - на Пижо и Пенда.Припомняме, че през 2015 г. Община Видин кандидатства и спечели рекорд на Гинес за най-дълга мартеница – 16, 704 м, за което бе удостоена със специален сертификат.

===
Януари 2018г.
Ежемесечен отчет за касовото изпълнение на бюджета и средствата от Европейския съюз Месечен отчет за други средства от Европейския съюз Ежемесечен отчет за касовото изпълнение на бюджета и средствата от Европейския съюз Месечен отчет за касовото изпълнение по сметките за чужди средства Ежемесечен отчет за касовото изпълнение на бюджета и средствата от Европейския съюз Месечен отчет за средства от Европейски съюз на бенефициенти на разплащателна агенция (РА) към ДФ Земеделие Сметки за просрочени задължения

===
„Предоставяне на далекосъобщителни услуги чрез обществена далекосъобщителна клетъчна мрежа, по стандарт GSM/UMTS с национално покритие и чрез фиксирана телефонна мрежа от лицензиран оператор, за нуждите на Община Видин”
Наименование: „Предоставяне на далекосъобщителни услуги чрез обществена далекосъобщителна клетъчна мрежа, по стандарт GSM/UMTS с национално покритие и чрез фиксирана телефонна мрежа от лицензиран оператор, за нуждите на Община Видин” Преписка: 9073161 Статус: Отворена Процедура: Събиране на оферти с обява по чл.20, ал.3, т.2 от ЗОП Публикувана на: 20.02.2018 г. Краен срок за подаване на оферти: 27.02.2018 г. до 17:00 ч. Към документи

===
Община Видин отбеляза 145 години от гибелта на Апостола
          Честването в памет на Васил Левски се организира съвместно с Видинска Света митрополия. То започна с отслужване на заупокойна молитва от Негово Високопреосвещенство митрополит Даниил в катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски“. На нея присъстваха кметът на Община Видин Огнян Ценков, народните представители Владимир Тошев, Филип Попов, д-р Цветан Топчиев и Росен Живков, областният управител Албена Георгиева, председателят на Общинския съвет Генади Велков и други официални лица. Видинският владика призова да подражаваме на примера на българския Апостол, да бъде по-близо до нас неговият идеал и стане видим в ежедневието ни. От църквата потегли традиционното шествие начело с Градския духов оркестър, в което се включиха и членове на Патриотичен клуб „Бдинци“, и се отправи за поклонението пред бюст-паметника на Левски в града. Слово, посветено на 145-годишнината от обесването на Апостола произнесе кметът на Видин. В него той подчертабеззаветната преданост и любов на този велик син на България към Отечеството и се спря на най-голямото негово дело, което свързваме със създаването на Вътрешната революционна организация и стремежа му да види страната си освободена от оковите на османското владичество. „Родолюбивите видинчани винаги са тачели историята и са възпитавали у своите деца национално самосъзнание и самоуважение. Защото в нейните страници блестят имена на титанични личности като Васил Левски, които преобръщат представата за границите на човешкото себеотрицание.Нека не забравяме безценните уроци, които Левски ни оставя през краткия си и героичен житейски път. За всеки българин днес е напълно естествено, че страната ни е равноправен член на Европейския съюз, запазвайки и гордеейки се със своята национална идентичност. Една реалност, която Апостолът е прозрял отдавна. Затова ореолът му не изгасва десетки години след неговата смърт и в съзнанието на своя народ той е редом със светците“ – каза в словото си Огнян Ценков. Възпитаници от подготвителната група на филиал “Васил Левски” към детска градина „Детелина”, облечени като четници, представиха рецитал, посветен на националния ни герой. По време на церемонията бе обявено името на победителя в традиционното за нашия град състезание „Лъвски скок”, организирано от Видински комитет „Васил Левски“, Ученически спортен клуб „Шампион”, Регионално управление на образованието иОбщина Видин. За четвърта поредна година в надпреварата първото място печели Николай Огнянов от ППМГ „Екзарх Антим I“. Ученикът постига в състезанието резултат от 3,18 м. Кметът Огнян Ценков поздрави победителя и му връчи почетен плакет и грамота. Официалните гости, представители на политически партии, на десетки обществени и културни институции, училища и детски градини, както и граждани поднесоха венци и цветя пред бюст-паметника на Апостола и се поклониха в знак на почит към неговия живот и дело.

===
Поздравителен адрес от името на Огнян Ценков за патронния празник на ППМГ „Екзарх Антим I“
   Заместник-кметът на Община Видин Венци Пасков се включи в събитието, организирано от Профилирана природоматематическа гимназия „Екзарх Антим I“ по случай патронния й празник. На 16 февруари се навършват 146 години от избирането на големия духовник за първи български екзарх.        На тържеството присъстваха и Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил, областният управител Албена Георгиева, началникът на Регионално управление на образованието Веселка Асенова, председателят на Училищното настоятелство Лили Цанова и бившият дългогодишен директор на гимназията Георги Иванчев. Румяна Петрова, директорът на училището, поздрави присъстващите: „Отдаваме почит и уважение пред нашия патрон – светла личност, духовник, голям държавник и родолюбец”.         Гости, преподаватели и ученици поднесоха венци и цветя пред мавзолея на Антим I. Видинският митрополит отправи приветствие към учениците, като изтъкна изключително важната роля на първия български екзарх, който със своето постоянство и неуморимост е работил за българската вяра, род и държава. Венци Пасков връчи на Румяна Петрова поздравителен адрес от името на кмета на Община Видин, в който се казва: „За нас е гордост и чест, че едно от най-престижните училища носи името на този велик българин, живял във Видин, мечтал нашият старопрестолен град да се превърне в средище на културата и на духовните ценности, и оставил трайна следа със своите дела”. Заместник-кметът пожела на възпитаниците на гимназията отлични резултати в усвояването на знания, постигането на много успехи в бъдещата си реализация в живота, а примерът на Антим I да им помогне да намерят най-верния път за себе си. Тържеството завърши с награждаване на учениците, спечелили призови места в математическото състезание и фотоконкурса, посветени на патронния празник на гимназията. Грамотите на отличените връчи видинският митрополит Даниил.

===
Председателят на Общински съвет - Видин, г-н Генади Велков свиква редовно заседание на постоянните комисии към Общински съвет - Видин на 20.02.2018 г.
    Председателят на Общински съвет - Видин, г-н Генади Велков свиква редовно заседание на постоянните комисии към Общински съвет - Видин, които ще проведат своите заседания на 20.02.2018г., съгласно обявения график. График за заседанията на постоянните комисии към ОбС - Видин

===
Заместник-кметът Венци Пасков присъства на тържеството по случай Трифон Зарезан в Община Ново село
        По повод празника заместник-кметът на Община Видин Венци Пасков бе гост в Община Ново село, в местността „Метериз”, където бе извършен ритуала по „зарязването” на лозята. Видинският митрополит Даниил също почете Трифоновден и извърши водосвет.Той заряза пръв, като нарече: „Благославят се тези лози, в този район и да са благополучно използвани. Нека бъде вашият труд възнаграден и Божието благословение с вас”. Лозовите пръчки отрязаха Старият Трифон – Андрей Димитров и Младият Трифон - Тони Белячин, с пожеланието: „Здраве, късмет и берекет да има и с руйно вино Гъмза новоселска да се отбелязват тези дни на труд”. Кметът на Община Ново село Георги Стоенелов също се включи в обичая. Тържествен водосвет бе извършен и в избата на „Новоселска гъмза“, където всички присъстващи имаха възможността да целунат кръста и да получат благословията на видинския митрополит. Празникът продължи в салона на общината.       Заместник-кметът Венци Пасков поздрави всички винари и гости и връчи на кмета на Община Ново село поздравителен адрес и плакет от името на Огнян Ценков, кмет на Община Видин. „Пожелавам чрез Вас на хората от този богат регион във Видинска област винаги да се нареждат сред първите в отглеждането на лозя и във винопроизводството. Нека тази година бъде ползотворна, да се ражда много и хубаво грозде, да се произвежда качествено вино, което да намира прием на все по-големи пазари” – пише в адреса. Празникът продължи край богата трапеза с български народни песни и танци.

===
Първо място за Елизабет Страхилова в концерт-конкурса „Песен за Свети Валентин”
    Юбилейното XX-то издание на концерт-конкурса „Песен на Свети Валентин” се проведе в залата на Симфониета - Видин. Организатор на инициативата е Община Видин, съвместно с Oбщински младежки съвет за превенция на зависимости и Младежка банка към Сдружение "Активно общество".    В конкурса участваха общо 13 индивидуални изпълнители и групи и бяха оценявани от петчленно жури. Гост на вечерта бе заместник-кметът по хуманитарни дейности и социална политика Венци Пасков, който поздрави присъстващите и пожела успех на участниците от името на кмета на Община Видин Огнян Ценков. „Събира ни едно хубаво събитие, посветено на празника на любовта, което провокира таланта на младите хора в нашия град. Убеден съм, че всички, които са заявили участие, ще успеят да завладеят публиката със своята музикална дарба и конкуренцията ще бъде сериозна. Вярвам, че всички вие ще се представите блестящо, вдъхновени от предстоящия празник Свети Валентин и ще създадете една прекрасна атмосфера“ – каза Пасков.         След като участниците представиха своите песни, журито определи най-добрите. Първото място спечелиЕлизабет Страхилова от СУ „Цар Симеон Велики”, с авторската песен „Тъмносиньо” и получи възможността да направи запис в Радио Видин. Втората позиция бе заета от Симона Момчилова и Габриела Ничева, а на трето място се класираха Михаела Дончева, Калина Ангелова и Никол Божидарова. За победителите бяха осигурени торти, а всички участници получиха грамоти и поощрителни награди.

===
Заместник-кметът на Община Видин инж. Цветан Асенов присъства на церемонията по връчване на наградата на БТА „Бялата птица“
   Събитието се организира от Българската телеграфна агенция и Регионалния пресклуб във Видин. Наградата „Бялата птица“ за значим обществен принос за 2017 година се връчва за осми пореден път, като церемонията е посветена на 120-ия юбилей на агенцията.     Журналистът от видинския пресклуб на БТА Ирена Данаилова откри събитието и приветства гостите с „добре дошли”. Тя даде думата на генералния директор на БТА Максим Минчев, който лично удостои с престижното отличие кмета на Община Ружинци Александър Александров за неговия голям принос в развитието на социалния, културен и спортен живот на общината. Той връчи статуетката – дело на скулптора Александър Пройнов – Апер с думите: „Страшно ми е приятно, че в годината на 120-годишния юбилей на Българската телеграфна агенция отличаваме с "Бялата птица" човек, който направи чудеса в рамките на половината от мандата си и се превърна в стимул за всички кметове на малки населени места. Той е пример за действащ кмет с работеща администрация” - каза Минчев. Александров благодари за оказаната му чест: „Тази награда е признание за целия ми екип, защото сам човек не може да направи нищо".Той заяви, че и занапред ще продължи да върши своята работа със сърце и душа, така всеотдайно, както го е правил и до сега.       Заместник-кметът инж. Цветан Асенов също поднесе своите поздравления и връчи плакет и поздравителен адрес на Максим Минчев от името на кмета на Община Видин Огнян Ценков. ”Имам удоволствието да Ви поздравя най-сърдечно по случай8-то връчване на наградата „Бялата птица“. Това отличие е знак за безпогрешна оценка на качествата и работата на тези публични личности, които отдават своята енергия, талант и интелект в полза на обществото.Българската телеграфна агенция е институция, която 120 години отстоява свободата и чистотата на словото. Пожелавам Ви все така ентусиазирано да работите и да бъдете винаги сред първите! ” - пише в адреса.         Сред присъстващите на церемонията бяха народните представители Владимир Тошев, Филип Попов и Росен Живков, областният управител на Видин Албена Георгиева, Видинският митрополит Даниил, началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова, председателят на Общинския съвет Генади Велков, общински съветници, представители на държавни институции, политически партии, медии и граждани.

===
Заместник-кметовете на Община Видин присъстваха на първата литургия на митрополит Даниил
        След тържественото посрещане и интронизация на новоизбрания Видински владика Даниил на 10 февруари, днес той отслужи първата си Света литургия. Службата уважиха заместник-кметовете на Община Видин инж. Цветан Асенов и Венци Пасков. Сред присъстващите в катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски” бяха още заместник областният управител на Видин Анжело Методиев и председателят на Общинския съвет Генади Велков.         Митрополит Даниил заяви при пристигането си във Видин, че ще работи всеотдайно за цялостния напредък на епархията. В неделния ден той призова миряните в храма към смирение, единство, милосърдие и преосмисляне на житейските дела в навечерието на Четиридесетница преди Възкресение Христово. За да могат всички заедно с радост да встъпят в този период, обединени от общата вяра, надежда и любов към ближния. Видинският владика благодари на митрополитите, на всички представители на Българската православна църква и гости, дошли за тържествата.         В деня, когато отбелязваме Месни заговезни, се събраха десетки граждани, за да присъстват на богослужението на първойерарха на Видинска епархия и да бъдат благословени от него.

===
Кметът на Видин посрещна новоизбрания митрополит Даниил
       Новият Видински митрополит бе посрещнат от кмета Огнян Ценков, народните представители Филип Попов и д-р Цветан Топчиев, областния управител Албена Георгиева, председателя на Общинския съвет Генади Велков, духовни лица, много граждани. Под звуците на Градския духов оркестър те се отправиха към централния площад „Бдинци”, където бяха поднесени приветствия. В своето слово Ценков изрази надеждата си, че родолюбивите и изпълнени с уважение към православната вяра и традиции видинчани ще отворят сърцата и душите си, за да приемат достойния владика. А той ще намери верния път, за да ги приобщи към християнските ценности. Кметът на Община Видин призова представителите на местна, държавна, църковна власт: „Да работим заедно и в синхрон, когато трябва да взимаме отговорни решения, когато съграждаме нашето бъдеще!”.Той приветствановия митрополит с думите: „Ваше Високопреосвещенство, позволете ми да изразя своето дълбоко уважение към Вашия опит и служене на духовното поприще, както и надеждата, че ще бъдете достоен водач на Видинска епархия. С пожелание дните Ви да бъдат изпълнени с мъдрост, нека с любов и търпение насърчавате вярата у миряните от нашата епархия и им давате пример с живота и делата си! Нашият дом Видин е и Ваш дом! Добре дошъл!”. В обръщението си към хората, събрали се на площад „Бдинци”, митрополит Даниил каза: „Още в този мой първи ден тук искам да засвидетелствам пред вас, че съм готов да сторя всичко, за да продължа и да разширя, според силите и възможностите си, делото на всички мои велики предшественици, заемали преди мен Видинския митрополитски престол. Да работя всеотдайно и неуморно за духовния, културния и църковния напредък на този красив български град, за неговите прекрасни жители. И вярвам, че всички заедно ще успеем да направим така, че цялата Видинска епархия, до най-отдалеченото нейно кътче, да възкръсне духовно”. След церемонията по посрещането потегли литийно шествие към катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски”, където се състоя интронизацията на новоизбрания Видински митрополит Даниил и извършено вечерно богослужение. Кметът Огнян Ценков поздрави владиката, като пожела здраве и дълголетно служение. Той му подари икона на закрилника на града Св. Димитър – дело на Александър Пройнов – Апер и книгата „Небесни закрилници на дома” от Румен Манов. По повод въдворяването, Ценков връчи също на митрополит Даниил почетен плакет на Община Видин.

===
В село Капитановци отбелязаха Трифон Зарезан
            Гост на празника, който се организира съвместно от кметството и пенсионерски клуб „Капитаните” в селото, бе заместник-кметът на Община Видин Венци Пасков. На площада се събраха много жители и гости, за да отбележат 14 февруари - Деня на лозарите и виното.      Кметът на Капитановци Десислава Венелинова изказа своите благодарности пред всички присъстващи към видинския кмет Огнян Ценков, който направи лично дарение, за да се осъществи днешния празник. След това тя даде думата на Венци Пасков да прочете поздравителен адрес от името на Ценков, в който пише: „Приветствам Вас и хората от с. Капитановци за това, че съхранявате и почитате народните традиции, с които се гордеем. Продължавайте да се грижите като добри стопани за това хубаво селище във Видинския край и да се радвате на успешно бъдеще! Нека годината да бъде за всички вас здрава, успешна и с богата реколта, а в домовете ви да има благоденствие и разбирателство”.         Домакини и гости се хванаха на хоро и се отправиха към дома на стопанина Людмил Петров за ритуала по зарязване на лозето. Там бе отслужен водосвет от отец Архин, който благослови, пожелавайки: „Нека да е плодородна годината, да има грозде и руйно вино да се лее“. Пръв заряза председателят на пенсионерския клуб Величко Петров. Заместник-кметът също се включи в обичая и нарече: „Колкото капки, толкова гроздове да има на тази лозичка“. Домакинът Людмил Петров също отряза лозовите пръчки и преля вино от бъклицата. Възрастните предадоха традицията на децата, като най-малкият участник в зарязването бе шестгодишният Димитър Людмилов.         Тържеството продължи с провеждането на конкурс за най-хубаво домашно вино. Първото място спечели Фидоска Борисова. Всички участници в конкурса получиха грамоти.         В празника се включиха самодейци от Капитановци, както и от селата Майор Узуново и Покрайна.

===
Документи към „Строителни и монтажни работи по проект „Подобряване на състоянието на образователната инфраструктура в град Видин“, процедура BG16RFOP001-1.010 – „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020 - Видин“ на ОПРР 2014-2020, по обособени позиции”
Документи Дата на публикуване: Обявление  № ОП-02-8 от 06.02.18 г - смр на проект подобряване на образователната инфраструктура 08.02.2018г. Решение № ОП-01-12 от 06.02.18 г - смр на проект подобряване на образователната инфраструктура 08.02.2018г. Документация за участие, утвърдена с Решение №ОП-01-12 от 06.02.2018 г. - СМР - проект - подобряване на образователната инфраструктура 08.02.2018г. част V.1Техническа спецификация ОП2 смр неразделна част от документация утвърдена с Решение № ОП-01-12 от 06.02.2018г. 08.02.2018г. част V.2Техническа спецификация ОП1 смр неразделна част от документация утвърдена с Решение № ОП-01-12 от 06.02.2018г. 08.02.2018г. Проекти ОП№ 1 ПМГ „Екзарх Антим I неразделна част от документация утвърдена с Решение № ОП-01-12 от 06.02.2018г 08.02.2018г. Проекти ОП№ 2 СОУ „Цар Симеон Велики“неразделна част от документация утвърдена с Решение № ОП-01-12 от 06.02.2018г 08.02.2018г. Проект на договор, неразделна част от Документация, утвърдена с Решение № ОП-01-12 от 06.02.2018г 08.02.2018г. ЧАСТ ІV. КРИТЕРИИ ЗА ВЪЗЛАГАНЕ, неразделна част от Документация, утвърдена с Решение №ОП-01-12 от 06.02.2018 г. 08.02.2018г. ЧАСТ VІ. ОБРАЗЦИ НА ДОКУМЕНТИ, неразделна част от Документация, утвърдена с Решение №ОП-01-12 от 06.02.2018 г. 08.02.2018г. ЧАСТ VIII. ОБРАЗЦИ НА КОЛИЧЕСТВЕНО – СТОЙНОСТНИ СМЕТКИ, неразделна част от Документация, утвърдена с Решение №ОП-01-12 от 06.02.2018 г. 08.02.2018г.  

===
Справка за постъпилите предложения по реда на чл.26, ал.5 от Закона за нормативните актове
Справка за постъпилите предложения по реда на чл.26, ал.5 от Закона за нормативните актове Мнения, предложения становища към справката по чл.26, ал.5 от Закона за нормативните актове

===
Документи към „Строителен надзор съгласно чл.168, ал.2 от ЗУТ по проект „Подобряване на състоянието на образователната инфраструктура в гр. Видин“, процедура BG16RFOP001-1.010 – „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020-Видин“ на ОПРР 2014-2020, по обособени позиции”
Документи Дата на публикуване: Решение за одобряване на обявление за изменение № ОП-01-13 от 20.02.2018г. 22.02.2018г. Обявление  № ОП-02-5 от 05.02.18 г - строителен надзор на проект подобряване на образователната инфраструктура 07.02.2018г. Решение № ОП-01-9 от 05.02.18 г - строителен надзор на проект подобряване на образователната инфраструктура 07.02.2018г. Документация стр.надзор   утвърдена с Решение № ОП-01-9 05.02.2018г. на Кмета на община Видин 07.02.2018г. Част ІV Критерий за възлагане строителен надзор неразделна част от документация утвърдена с Решение № ОП-01-9 05.02.2018г. 07.02.2018г. част V Техническа спецификация строителен надзор неразделна част от документация утвърдена с Решение № ОП-01-9 05.02.2018г. 07.02.2018г. Част VІІ Образци на документи - строителен надзор - неразделна част от документация, утвърдена с Решение №ОП-01-9 от 05.02.18 г. 07.02.2018г. част VIII Проект на договор неразделна част от документация утвърдена с Решение № ОП-01-9 05.02.2018г. 07.02.2018г. Проекти ОП№ 1 ПМГ „Екзарх Антим I неразделна част от документация утвърдена с Решение № ОП-01-9 05.02.2018г 07.02.2018г. Проекти ОП№ 2 СОУ „Цар Симеон Велики“неразделна част от документация утвърдена с Решение № ОП-01-9 05.02.2018г 07.02.2018г.  

===
Кметът на Видин помогна на семейство, чийто дом пострада при пожар
    Имуществото в жилището на Христина и Венелин Йончеви е опожарено напълно при инцидент в края на миналата година. Сега апартаментът, който се намира във видинския комплекс „Крум Бъчваров“, е необитаем. Христина, заедно с двете деца, едно от които е на година и няколко месеца, живее на квартира, а съпругът й е на работа в чужбина. Сумата, необходима за възстановяване на жилището, е непосилна за младото семейство.     Кметът Огнян Ценков се отзова на молбата за финансова помощ от страна на пострадалите, постъпила в Община Видин. Той връчи днес на Христина Йончева парична помощ в размер на 500 лв. И тази година видинският кмет продължава своя ангажимент, поет в началото на мандата, да подпомага със средства, които отделя от заплатата си всеки месец, нуждаещи се деца и младежи от Общината.         Христина Йончева благодари сърдечно на кмета за благородния жест. Тя изрази надежда, че на призива за подкрепа в този труден за семейството момент, ще се отзоват и други граждани и институции.

===
Документи към „Одит на проект „Подобряване на състоянието на образователната инфраструктура в гр. Видин“, процедура BG16RFOP001-1.010 – „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020-Видин” на ОПРР 2014-2020“
Документи Дата на публикуване: Разяснение 1 одит на проект подобряване на образователната инфраструктура 12.02.2018 Обявление № ОП-02-6 от 05.02.18 г - одит на проект подобряване на образователната инфраструктура 06.02.2018г. Решение № ОП-01-10 от 05.02.18 г - одит на проект подобряване на образователната инфраструктура 06.02.2018г. Документация - одит на проект подобряване на образователната инфраструктура 06.02.2018г. Образци и проект на договор - одит на проект подобряване на образователната инфраструктура 06.02.2018г.  

===
„Строителни и монтажни работи по проект „Подобряване на състоянието на образователната инфраструктура в град Видин“, процедура BG16RFOP001-1.010 – „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020 - Видин“ на ОПРР 2014-2020, по обособени позиции”
Наименование: „Строителни и монтажни работи по проект „Подобряване на състоянието на образователната инфраструктура в град Видин“, процедура BG16RFOP001-1.010 – „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020 - Видин“ на ОПРР 2014-2020, по обособени позиции” Преписка: 00051-2018-0005 Статус: Отворена Процедура: Открита процедура Публикувана на: 08.02.2018 г. Краен срок за подаване на оферти: 21.03.2018   г.до 17:00 ч. Към документи

===
„Строителен надзор съгласно чл.168, ал.2 от ЗУТ по проект „Подобряване на състоянието на образователната инфраструктура в гр. Видин“, процедура BG16RFOP001-1.010 – „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020-Видин“ на ОПРР 2014-2020, по обособени позиции”
Наименование: „Строителен надзор съгласно чл.168, ал.2 от ЗУТ по проект „Подобряване на състоянието на образователната инфраструктура в гр. Видин“, процедура BG16RFOP001-1.010 – „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020-Видин“ на ОПРР 2014-2020, по обособени позиции” Преписка: 00051-2018-0003 Статус: Отворена Процедура: Открита процедура Публикувана на: 07.02.2018 г. Краен срок за подаване на оферти: 15.03.2018   г.до 17:00 ч. Към документи

===
„Одит на проект „Подобряване на състоянието на образователната инфраструктура в гр. Видин“, процедура BG16RFOP001-1.010 – „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020-Видин” на ОПРР 2014-2020“
Наименование:            „Одит на проект „Подобряване на състоянието на образователната инфраструктура в гр. Видин“, процедура BG16RFOP001-1.010 – „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020-Видин” на ОПРР 2014-2020“ Преписка: 00051-2018-0004 Статус: Отворена Процедура: Публично състезание Публикувана на: 06.02.2018 г. Краен срок за подаване на оферти: 26.02.2018 г. до 17:00 ч. Към документи

===
Трифон Зарезан в село Майор Узуново
   Жителите на видинското село Майор Узуново отбелязаха по традиция и тази година празника на лозата и виното. Той се организира съвместно от кметството и местното читалище „Пробуда-1901“. Гост на събитието бе заместник-кметът на Община Видин Венци Пасков. Събралите се на площада домакини и гости се хванаха на хоро и се отправиха към дома на стопанина Иван Антов за ритуала по зарязване на лозето. Там бе отслужен водосвет от отец Иван, който благослови, пожелавайки здраве и плодородна година. Заместник-кметът се включи в обичая и отряза лозовите пръчки, като преля вино от бъклица и нарече: „Колкото капки, толкова гроздове да има на гижата“. Възрастните предадоха традицията на децата, за да се пази и почита. Най-малкият участник в зарязването бе шестгодишният Георги. „Гроздето е символ на богатство, виното е символ на сила - бъдете богати и силни. Да се роди много грозде, да има много вино, да сме живи и здрави и да го пием по весели поводи. Честит Трифон Зарезан!“ - каза секретарят на читалището Емилия Стоянова. След това тя даде думата на Венци Пасков, който поздрави присъстващите и връчи поздравителен адрес от името на кмета на Община Видин Огнян Ценков на кмета на Майор Узуново Красимир Георгиев.„Изразявам своето дълбоко уважение към всички за ентусиазма да продължавате местните традиции и да сте заедно в делници и празници. Пожелавам на хората от с. Майор Узуново да бъдат все така сплотени и да работят за просперитета на своето прекрасно селище! Бъдете здрави, радвайте се на късмет и благополучие, голямо изобилие и богата реколта!“ – пише в адреса. Веселието продължи с провеждането на конкурс за най-хубаво вино. Първото място в него спечели Румен Крумов, на второ и трето място се наредиха Асен Димитров и Георги Георгиев. За победителите имаше специални награди, а за всички участници – грамоти. Освен от Майор Узуново, в празника се включиха самодейци от селата Иново, Търняне, Слана бара, Синаговци, Антимово и Сланотрън.

===