ENG | BG

close
close
 

Заместник-кметът на Община Видин Венци Пасков поздрави участниците в проекта „Твоят час”        В Крайдунавския парк, пред Художествената галерия „Никола Петров” – Видин се проведе заключителният информационен ден от проекта „Твоят час”.

        Гости на събитието бяха Албена Георгиева - областен управител на Област Видин, Веселка Асенова - началник на Регионално управление на образованието и Венци Пасков - заместник-кмет по хуманитарни дейности.

        Веселка Асенова откри събитието, като се обърна към присъстващите гости с думите: „Всички заедно работихме по този проект, който показа какво можете в извънкласните дейности, разви вашите способности, накара училището да стане по-привлекателно за учениците, даде възможност на родителите и обществеността да се запознаят с дейностите на децата.” Тя благодари на всички, които взеха участие в проекта.

        Венци Пасков също поднесе своето приветствие към гостите: „Благодаря за възможността да бъда част от заключителния етап на дейностите на един успешен проект на Министерството на образованието и науката „Твоят час”. Истинско удоволствие бе за мен да устея и видя това, което сте научили, майсторили в извънкласните дейности, в творческите ателиета в продължение на учебната година.” Той поздрави всички от името на кмета на Община Видин Огнян Ценков, като им пожела успешна учебна година, да бъдат здрави, задружни и щастиви.

        Проектът се осъществява по Оперативна програма „Наука и образование”, финансиран от Европейския съюз чрез Европейски структурни и инвестиционни фондове. Неговата цел е да се създадат условия за повишаване потенциала на учениците и възможностите им за успешно завършване на средното образование чрез допълване, развиване и награждаване на техните знания, умения и компетентности, придобити в рамките на задължителната им подготовка в училище. Проектът е реализиран успешно тъй като през двете години на изпълнението му са се включили 800 групи от всички училища в Област Видин.

        В празничната програма са включени изложби и сценични изяви на клубовете по проект „Твоят час” от всички училища.

Публикувана на: 03.10.2018

 
X