ENG | BG

close
close
 

Заместник-кметът Венци Пасков награди победителите във футболен турнир за девойки        Състезанието за девойки, родени след 1.01.2004 г. се проведе на стадион „Георги Бенковски” във Видин. Той е част от Националната програма „Децата и футболът“ за Купата на „Coca-Cola” и се организира от Асоциацията на българските футболисти, Община Видин и Областния съвет на БФС. В състезанието взеха участие общо шест отбора от Видин, Враца и Монтана.

Заместник-кметът на Общината по хуманитарни дейности Венци Пасков награди отличените с призове за най-добър вратар – Мартина Ангелова и за голмайстор и най- добър състезател - Роберта Тодорова.
        В церемонията по награждаването участваха председателят на Областния съвет на БФС - Иво Марков, който получи награда за най-добър принос към футболния турнир за девойки и генералният секретар на Асоциацията на българските футболисти - Георги Бойчев. Награди бяха връчени още за:
най-добър защитник – на Симона Огнянова, най-добър полузащитник - на Вероника Борисова, най-добър нападател - на Калина Цветанова, най-техничен футболист - на Михаела Любомирова, най-полезен състезател - на Мадлена Славчева и за най-добър треньор - на Toшко Евлогиев (ПФК „Монтана” 1921).

        Носител на купата стана отборът на ПФК „Монтана” 1921. След него се наредиха девойките от ДФК - Видин и на III-то място - състезателките от ФК „Ботев” - Грамада.
        Венци Пасков приветства участниците с думите: „В едно състезание винаги има победители и победени, но важното е децата да спортуват, защото спортът е здраве”. Той поздрави всички от името на кмета на Община Видин Огнян Ценков, като им пожела много здраве, щастие, късмет и бъдещи успехи в спорта.


Публикувана на: 14.09.2018

 
X