ENG | BG

close
close
 

Заместник-кметът Цветан Асенов даде старт на двудневна обиколка с електрически велосипеди   Инициативата се организира в рамките на проект “Мрежа за електрически велосипеди”, финансиран по Програма Интеррег V-A Румъния-България. В нея участват 80 велосипедисти от България и Румъния. Стартът на обиколката бе даден от заместник-кмета на Община Видин инж. Цветан Асенов пред крепостта „Баба Вида”. „Имам удоволствието да ви приветствам от името на кмета на Община Видин Огнян Ценков с реализирането на проекта и да изразя радостта си от факта, че събитието стартира от град Видин.Убеден съм, че тази проява ще има широк обществен отзвук и ще популяризира карането на електрически велосипеди в трансграничната зона. Идеята на проекта е свързана с много ползи както за здравословния начин на живот, така и за подобряване на екологичната среда” – каза инж. Цветан Асенов.

Агенцията за регионално развитие и Бизнес център – Видин е водещ бенефициент и ще изпълнява проекта в партньорство с още три сдружения: Видинска търговско-промишлена палата /ВТПП/; Румънска асоциация за електронна и софтуерна индустрия, клон Олтения, Крайова и Асоциация на работодатели на малки и средни предприятия, Калафат.

Двудневната обиколка има за цел да популяризира карането на електрически велосипеди и изграждането на устойчива индивидуална мобилност по цялата трансгранична зона на територията на България и Румъния. Проектът “E-bikenet”предвижда да насърчи използването на този вид транспорт за отдих или туризъм. Електрическият велосипед може да премине разстояние от 50 до 70 км, разчитайки на електрическа батерия.


Публикувана на: 11.03.2017

 
X