ENG | BG

close
close
 

Възпитаници на видинските детски градини засадиха борчета   Инициативата се провежда в рамките на Седмицата на гората. Общо 24 иглолистни дръвчета са осигурени от Общината и доставени със съдействието на Горско стопанство – Видин за всички детски заведения. В акцията се включи и заместник-кметът Венци Пасков, който посети две детски градини. В ДГ „Синчец“ децата го посрещнаха с кратка музикална програма, след което заедно засадиха две борчета. Пасков поздрави от името на кмета на Община Видин Огнян Ценков и от свое име мачуганите: “Мили деца, днес вие направихте още по-красив и привлекателен вашия двор. Един хубав пример, с който показвате на съгражданите ни, че дърветата са нашето зелено богатство. За да осмисли своя живот, всеки човек трябва да посади поне едно дърво.Заръката ми към вас е да се грижите за тези хубави борчета, за да растат редом с вас и се превърнат в големи и силни дървета. Радвам се, че заедно направихме едно добро дело, което се надявам да запомните за цял живот“.

По-късно заместник-кметът беше гост и в Детска градина „Славейче“, където също отбелязаха Седмицата на гората. С много емоции и добро настроение децата, заедно с Венци Пасков засадиха три борчета.

Само преди броени дни кметът на Общината Огнян Ценков и ученици от клуб „Еколог“ при Средно училище “Любен Каравелов“ засадиха фиданки в един от общинските паркове. Сега, през Седмицата на гората, всички детски градини във Видин се присъединиха към инициативата за засаждане на иглолистни дръвчета.Публикувана на: 04.04.2019

 
X