ENG | BG

close
close
 

Възпитаници на детска градина „Арабела“ демонстрираха научените правила за безопасно движение на улицата        Заместник-кметът на Община Видин Венци Пасков присъства на събитие, организирано от детска градина „Арабела“ по повод Световния ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни произшествия. Инициативата се проведе във филиал „Незабравка”. Сред поканените гости бяха областният управител на Видин Албена Георгиева, директорът на ОДМВР старши комисар Янко Янколов и началникът на Регионално управление на образованието Веселка Асенова.

        Деца от четиригодишна до предучилищна възраст представиха инсценирана ситуация на тема „Вече знаем правилата!”, като по интересен и забавен начин демонстрираха своите умения и научени правила за безопасно движение на улицата. Целта е да се формират знания и умения и превръщането им в поведение за самосъхранение и дисциплина по отношение безопасността на децата на улицата.

        Заместник-кметът Венци Пасков благодари на възпитаниците на детска градина „Арабела“, че са слушали внимателно своите учители, постарали са се и вече знаят правилата, които ще им помогнат да бъдат избегнати пътни инциденти. Неговото послание към присъстващите бе: „Всички ние трябва да се вгледаме в поведението си като пешеходци, водачи и пътници. Защото безопасността на движението е споделена отговорност, голяма част от пътните инциденти са предвидими и могат да бъдат предотвратени.Това е обща грижа и е важно още от най-ранна детска възраст да приучваме децата как да се държат на пътя”. След това всички малчугани, участвали в инициативата, получиха подарък от Община Видин.

Публикувана на: 22.11.2017

 
X