ENG | BG

close
close
 

Видинският кмет бе гост на празника за Деня на християнското семейство в град Дунавци   За празника в храма „Рождество Богородично“ беше отслужена тържествена Света литургия, след което бе изнесена беседа от йеромонах Максим и представена кратка програма от възпитаници на детска градина „Мир“. В него се включиха и младежи от Общинския съвет по наркотични вещества, които разказаха за своята дейност като доброволци.

Кметът на Община Видин Огнян Ценков получи грамота от ръководството на храма в град Дунавци в израз на благодарност и признателност за личното му дарение във връзка с обновлението на местната църква. „За мен е чест, че имам възможност да подпомагам благотворителни каузи, в името на добруването на хората от Видинския край. Благодаря Ви, че ме поканихте да бъда гост на този прекрасен християнски празник – Въведение Богородично. Радвам се, че в Дунавци нашите деца се приобщават с помощта и на църквата, и на училището, и на своите родители към православните традиции и се учат на най-важните добродетели“ - каза той. Видинският кмет поздрави всички присъстващи, с пожеланието да продължат традициите на нашите предци и да посрещнат този ден със своите семейства, с радост и надежда в душите. Благодарствена грамота получи и секретарят на Общината Иванела Андреева, която присъства на празника заедно с Огнян Ценков. За възраждането на храма в Дунавци лични дарения правят също заместник-кметовете на Община Видин Десислава Тодорова и Венци Пасков и председателят на Общинския съвет Генади Велков.

Кметът на Дунавци Димо Скорчев благодари на ръководството на Община Видин за подкрепата, която оказва в полза на жителите на града. В Деня на християнското семейство и младеж всички гости си направиха обща снимка пред храма с присъстващите и участниците в празника.

Публикувана на: 21.11.2017

 
X