ENG | BG

close
close
 

Турнир по мини волейбол за момичета   За първи път в Спортна зала „Фестивална” във Видин се проведе турнир по мини волейбол, посветен на Националния празник на България 3 март. Състезанието е организирано от Лайънс клуб Видин, волейболен клуб ”Бдин-Вида”, със съдействието на Община Видин и Регионално управление на образованието. В него се включиха седем отбора от три видински училища – ОУ „Иван Вазов”, СУ „Цар Симеон Велики” и СУ „П.Р.Славейков”. Общо 75 момичета от четвърти клас, родени през 2007 година, взеха участие в състезанието.

    От името на кмета на Община Видин Огнян Ценков малките спортисти приветства Емилия Николова, директор Дирекция „Хуманитарни дейности”. ”Поздравявам ви с инициативата, която е пример за родолюбие, поклон пред героите, загинали за свободата на Отечеството. Пожелавам ви да бъдете здрави, активни и дисциплинирани, както повелява спортът, но и да показвате отлични резултати в учението, за да имате лична удовлетвореност от постигнатото и самочуствие” – каза тя.

    Първото място завоюва отборът на Основно училище „Иван Вазов”, а второто и третото заеха отборите на Средно училище „Цар Симеон Велики”. Участниците в турнира бяха наградени с купи, медали и лакомства.
Публикувана на: 06.03.2018

 
X