ENG | BG

close
close
 

Шампионска надпревара на Ралиспринт „Вида 2018“   Преди началото на Петия юбилеен открит международен национален шампионат втори кръг - ралиспринт „Вида 2018“ бе организирана пресконференция. Тя се проведе в сградата на Епиграфски център Видин. В нея взеха участие Венци Пасков, заместник-кмет на Община Видин, Албена Георгиева, областен управител на Област Видин, Иван Иванов, председател на Автомобилен спортен клуб „Жико-Моторспорт”, пилоти и навигатори.

Церемониалният старт на състезанието бе даден пред средновековния замък „Баба Вида”, където от името на Огнян Ценков, кмет на Община Видин, Венци Пасков поздрави състезателите и организаторите на ралиспринт „Вида 2018”:Искам да благодаря за отличната организация на всички, вложили усилия за осъществяването на това събитие.Сигурен съм, че ще наблюдаваме една оспорвана и интересна надпревара. Пожелавам успешен старт на автопилотите, спазване на правилата за безопасност и безпрепятствено финиширане. Нека се насладим на това дългоочаквано спортно събитие и подкрепим своите фаворити. Община Видин ще продължава и занапред да съдейства и да се грижи за създаване на все по-добри условия за провеждане на това престижно състезание, превърнало се в традиция за нашия град”- каза той.

Много почитатели на автомобилния спорт бяха дошли, за да подкрепят и аплодират състезателите. Представени бяха екипажите, които тази година са рекорден брой - 31 от цялата страна и от съседна Сърбия.Община Видин осигурява награден фонд от 5000 лв., както и купите за победителите.  

Ралиспринт „Вида 2018” е с три трасета, на които са разположени четири скоростни етапа. Неговото начало е на 4 ноември от 9.08 ч. на етапа в село Синаговци, а финалът е в същия ден пред крепостта „Баба Вида”.Публикувана на: 03.11.2018

 
X