ENG | BG

close
close
 

Отличия за кмета Огнян Ценков и заместник-кмета Венци Пасков от Федерацията по баскетбол        Плакетите в израз на признателност за подкрепата и приноса към развитието натози спорт бяха връчени по време на второто издание на Баскетболна вечер и Церемония по награждаването на най-добрите баскетболисти за 2017 г. снощи в столицата. Кметът на Община Видин получи отличието от президента на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков. „За мен е чест да присъствам на тази престижна церемония и да приветствам най-добрите в един от любимите за всички българи спортове. Благодаря на Българската федерация по баскетбол и на нейния президент за връченото ми отличие, което приемам с огромна радост. Защото усилията ми като кмет на Община Видин и усилията на моя екип да подкрепяме спорта, не остават незабелязани. В баскетболната игра Видин има дългогодишни традиции и нашата школа – мога убедено да заявя, е сред най-успешните в страната. От началото на мандата общинското ръководство спазва в пълен обем ангажиментите си към видинския клуб „Видабаскет“ и предоставя безвъзмездно база за подготовка на състезателите и финансова подкрепа“ – заяви Огнян Ценков, приемайки наградата. Той допълни, че неговото желание, както и това на всички видинчани е все повече деца и младежи да имат такава прекрасна алтернатива като баскетболния спорт, за да се развиват не само физически, но и да закаляват своя характер. „Аз вярвам в това добро намерение и съм сигурен, че нашите баскетболисти ще ни зарадват с още по-впечатляващи резултати и нови победи и през тази година“ – изрази надеждата си видинският кмет.

Президентът на федерацията по традиция награждава заслужили ветерани и личности, свързани с развитието на баскетбола у нас. Плакет бе връчен и на заместник-кмета на Община Видин и бивш баскетболист в школата на града -Венци Пасков.

От видинския клуб по баскетбол „Видабаскет“ на събитието присъстваха Николай Колев – главен треньор, Кирчо Цветков – треньор, Владимир Евгениев – мениджър и Росен Ракаджиев – организационен секретар. Сред гостите на престижната церемония бяха нашият съгражданин проф. Вили Лилков, чиято подкрепа за развитието на баскетболния спорт е неоценима и Елеонора Рангелова – юрист на Федерацията, също родом от Видин.

Публикувана на: 30.01.2018

 
X