ENG | BG

close
close
 

Откриха новопостроен храм в село Жеглица   Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил тържествено освети храма, който носи името на Св. равноапостоли Константин и Елена и отслужи първата Света литургия. Досега в селото не е имало църква, затова денят се превърна в празник за неговите жители. Храмът е строен почти 5 години със средства от лични дарения.

Сред поканените на тържеството бяха кметът на Община Видин Огнян Ценков и председателят на Общинския съвет Генади Велков, който е един от дарителите. Ценков се обърна с приветствие към присъстващите на събитието. „Пожелавам на всички жители на селото да бъдат здрави, да са трудолюбиви, сплотени, да работят за благополучието на своето селище и да създават нови блага. Нека празникът ви донесе много настроение. Съхранявайте изконните български традиции и обичаи, бъдете все така единни и в добрите, и в трудните житейски моменти. Нека сърцата ви са изпълнени с вяра и надежда” - каза кметът. Той връчи на Видинския митрополит Даниил икона на Света Богородица, подарък за храма.

        Празникът продължи на площада, където бе раздаден курбан за здраве и благополучие.Местните хора не скриваха радостта си от това, че вече имат място, където да отправят своите молитви като добри християни.

        След тържеството Огнян Ценков, придружен от Видинския митрополит Даниил, посети обектите в селото, които са ремонтирани и изградени със средства от общинския бюджет и по програма „Местни инициативи”.Публикувана на: 19.05.2018

 
X