ENG | BG

close
close
 

Огнян Ценков помогна за лечението на малката Вяра        В Деня на народните будители – Първи ноември бе проведена благотворителна инициатива в помощ на петгодишната Вяра от Видин, която се нуждае от скъпоструващо лечение. Събитието се състоя в Спортна зала „Фестивална” и е организирано от майки, които са съпричастни с каузата, съвместно с Антонина Лозанова - ученичка в XIклас на Профилираната природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I”.

        В подкрепа на каузата кметът на Община Видин Огнян Ценков направи лично дарение в размер на 500 лв. От негово име Емилия Николова, началник отдел „Хуманитарни дейности“ в Общината, предостави сумата на Милена Дековска, една от майките-доброволки.

        Вяра се бори със страшната диагноза – невробластом на надбъбречната жлеза на десния бъбрек. Лекарите в България не могат да извършат операцията, а сумата, нужна за лечението в чужбина, е 63 000 евро и е непосилна за родителите на болното момиче.

        По време на събитието бе представена развлекателна програма, проведена волейболна среща с участието на ученици от видински училища и организирана томбола с награди. На входа на залата посетителите имаха възможност да си купят домашно приготвени сладкиши, а събраните средства също отиват в помощ на Вяра.Публикувана на: 01.11.2018

 
X