ENG | BG

close
close
 

Огнян Ценков подпомогна благотворителна кауза на 18 годишно момиче от Видин   По своя инициатива кметът на Община Видин днес се срещна с Антонина Лозанова, възпитаничка наППМГ „Екзарх Антим I“, която тази година завършва средното си образование. Поводът за срещата е благотворителната инициатива, с която младото момиче се е ангажирало. Тя е доброволец в благотворителната кампания „Бъди човек“.

        Всяка година по Коледа и Великден заедно с нейни съмишленици събират пари за възрастни хора в нужда. С тях закупуват хранителни пакети, които раздават на нуждаещите се в Северозапада. Младото момиче се включва в тази кауза от 2014 година, а от 2 години събира все по-голяма популярност, благодарение на филма „Северозабравени“, който тя създава захората, живещи в селата в северозападния край.С него през 2018 година Антонина печели редица награди, както и призове от множество конкурси от програми на Министерство на образованието и науката. В края на 2018 година Антонина бе поканена за участие в „Шоуто на Слави“, където представи филма си „Северозабравени“. Вече е готова и втората му част със  заглавие „Северосплотени“.

Кметът на Общината поздрави възпитаничката наППМГ „Екзарх Антим I“ за това, че посвещава голяма част от времето си да помага на възрастни хора, които са крайно нуждаещи се. Той приветства инициативата на Антонина и се надява все повече млади хора да последват нейния пример.

В знак на съпричастнот към  усилията на младото момиче, Ценков направи лично дарение, с което да подпомогне каузата й. Кметът връчи на Антонина Лозанова и плакет на Община Видин.

До края на месец януари по инициатива на Огнян Ценков  двамата ще посетят село Слана Бара, където ще дарят нуждаещи се стари хора.Публикувана на: 08.01.2019

 
X