ENG | BG

close
close
 

Огнян Ценков е гост на втория Международен конгрес на световните цивилизации и историческите маршрути        Нашата страна е домакин на форума, който се провежда на 15 и 16 ноември в София и се организира съвместно от Министерството на туризма у нас и Световната организация по туризъм към ООН. В него се включват около 500 души от България и други държави. На поканата за участие в конгреса от страна на министъра на туризма Николина Ангелкова се отзова и кметът на Община Видин Огнян Ценков.

     Събитието има за цел да събере на едно място високопоставени представители на правителствения, публичния, частния и академичния сектор от цял свят и да акцентира върху културния туризъм, представяйки темата за световните цивилизации по един нестандартен и атрактивен начин.

     Дискусиите по време на форума са свързани с общите инициативи за развитие на културно-историческия туризъм; мерки за опазване и популяризиране на материалното и духовното богатство на човечеството от древността до наши дни; с възможностите за развитие на туристически проекти относно устойчивостта на културните маршрути и транснационалното сътрудничество за тяхното осъществяване.

Публикувана на: 15.11.2018

 
X