ENG | BG

close
close
 

Община Видин става част от кампанията „Европейска седмица на мобилността”   За пореден път Община Видин  се присъединява към инициативата „Европейска седмица на мобилността”, която се провежда в периода 16-22 септември. За 2018 година темата на кампанията е „Мултимодалност“ и ще се проведе под мотото „Комбинирай, движи се!“. Във връзка с това на 20 септември в редица училища и детски градини ще се проведат игри и състезания, съобразени с възрастта на децата.

В рамките на кампанията ще бъде отбелязан и Европейския ден без загинали на пътя – EDWARD на 19 септември. Целта на тази инициатива е да насърчи използването на устойчиви транспортни алтернативи за придвижване. Община Видин също ще даде своя принос. В Деня на независимостта 22 септември ще бъдат затворени за преминаване на моторни превозни средства участъците от ул. „Железничарска” до кръстовището с ул. „Княз Александър Батенберг” и от ул. „Цар Симеон Велики” до кръстовището с ул. „Митрополит Кирил”.

Общината приканва жителите и гостите на града да се присъединят към инициативата и поне за един ден да оставят автомобилите си, да се качат на велосипеди, или да се разходят пеша.

Публикувана на: 17.09.2018

 
X