ENG | BG

close
close
 

Община Видин се включва в кампанията „Да изчистим България заедно”   Инициативата ще се проведе на 16 септември от 8.30 ч., като тази година за първи път тя се организира през есента. За целта в съботния ден ще бъдат обособени няколко пункта в град Видин, където ще се раздават чували и ръкавици (от 8.30 до 10.30 ч.): на паркинга на Община Видин, срещу паметника на Христо Ботев, пред храм „Успение Богородично“ (при стария гробищен парк), пред входа на Професионална техническа гимназия„Васил Левски”, до шадравана в зелената площ на кръстовището при ул. „Широка“ и ул. „Хр. Ботев“.

   Определени са пет основни района за почистване в град Видин: Крайдунавски парк - в участъка от Речна гара до Колодрума, парк "Владикина бахча",парк "Нора Пизанти", парк "Рова”- в участъка от ул. ”Антон Страшимиров” до ул. "Михаил III Шишман" иЗелена площ – кръстовището при ул.”Широка” и ул.”Христо Ботев“.

    Община Видин апелира към всички граждани да се включат в почистването на посочените райони, които са най-замърсени, както и да се погрижат за чистотата пред домовете. Хората трябва да събират отпадъците в чували, които да поставят в близост до контейнерите, за да се ускори извозването им.

   Кметовете на населените места в общината също ще бъдат снабдени с чували и ръкавици, за да ги разпределят на място и създадат необходимата организация за почистване на най-замърсените райони.

   Служителите от общинската администрация ще почистват територията на парк „Владикина бахча”.

   За информация и въпроси в деня на кампанията, гражданите могат да позвънят на тел 094 609 459, на който ще отговаря дежурен служител от 8:30 ч. до 10:30 ч., след 10:30 ч. до 17:00 ч. на мобилен тел. 0899 123 534.

 

Публикувана на: 11.09.2017

 
X