ENG | BG

close
close
 

Община Видин кандидатства за Годишните награди в туризма 2018 със средновековния фестивал „БъдинЪ“   Фестивалът „БъдинЪ“, който се организира шест поредни години от Община Видин, е номиниран в Професионални категории, раздел „Иновация“ в конкурса на Министерството на туризма. Той заслужи да участва в надпреварата заради представения нетрадиционен спектакъл - въздушна акробатика от кулите на крепостта „Баба Вида“. Тазгодишното издание на фестивала предложи един по-различен поглед, под мотото „История и иновация”. Участниците от трупа „Канетикс” демонстрираха как напълно запазената средновековна крепост може да бъде декор на един иновативен спектакъл. Така зрителите станаха свидетели на симбиозата между история и съвременно изкуство.
    Гласуването е онлайн, чрез сайта на Министерството на туризма, или на адрес https://tourismawards.bg/, в категория „Иновация“. Всеки може да даде своя вот еднократно за един участник в рамките на една категория (отчита се едно гласуване от всеки IP адрес).
Припомняме, че в Годишните награди в туризма 2017 крепостта „Баба Вида“ спечели първа награда в категория „Изборът на българите“, което е доказателство за популярността на забележителния паметник сред българските и чуждестранните туристи.
Публикувана на: 13.11.2018

 
X