ENG | BG

close
close
 

Община Видин извърши дейности по облагородяване на парк „Владикина бахча”   Огнян Ценков, кмет на Община Видин, посети парк „Владикина бахча”, за да се запознае на място с промените, свързани с облагородяването му. Кметът остана удовлетворен от поставените нови 15 пейки, 20 кошчета за отпадъци и възстановените 16 стари пейки, които са били счупени.В парка има детски площадки със съоръжения за игри и забавления.

Тревните площи са окосени и поддържани в добро състояние, за което се погрижиха служители от отдел „Екология, инфраструктура, инженерни мрежи и съоръжения”, звено„Чистота”, строителната група към Общината и фирмата по озеленяване. Кметът апелира гражданите да пазят детските площадки, да поддържат чистотата на алеите в парка и да не се стига до вандализъм. Една от новопоставените пейки вече е счупена, както и едно от кошчетата. По време на обиколката той се срещна и разговаря с граждани, които изразиха задоволство от това, че мястото е станало много по-привлекателно и се превръща в любимо за отдих, разходка и забавления за възрастни и деца.

Кметът на Община Видин посети и к–с „Христо Ботев” и припомни, че пространството между блок 1 в комплекса и парк „Владикина бахча” е асфалтирано с общински средства, заложени в капиталовите разходи на Общината за миналата година. Хора, живущи в блока, благодариха на кмета за асфалтираната улица и за облагороденото парково пространство, което се превръща в едно по-добро място за почивка на гражданите на Видин.
Публикувана на: 17.08.2018

 
X