ENG | BG

close
close
 

Община Видин даде своя принос в кампанията „Да изчистим България заедно”   Община Видин стартира кампанията в 9:30 ч. от парк „Владикина бахча”. Заедно със служителите там бяха заместник-кметът Венци Пасков и секретарят на Общината Иванела Андреева. Те поздравиха членовете от Клуба на пенсионера „Белият Дунав“, които по своя инициатива се присъединиха, за да почистят един от най-предпочитаните за видинчани паркове.

        В инициативата се включиха общо 867 доброволци, 30 фирми и ведомства, 7 училища. Броят на местата, които бяха почистени в град Видин е 67. Бяха раздадени 6000 чувала и 1300 чифта ръкавици. Служителите от общинската администрация, предприятията и направленията към Общината бяха разпределени да почистват Крайдунавския парк – от Колодрума до крепостта “Баба Вида”, парковете “Владикина бахча”, “Нора Пизанти“ и 29 детски площадки. Работещите в Областна администрация се погрижиха за градския плаж.

Едно от най-замърсените места в града бе парк „Нора Пизанти”, където имаше образувано сметище. За почистването там в помощ на общинските служители се притекоха младежи доброволци.

В кампанията участваха и жители от всички населени места на Общината, които под ръководството на кметовете и кметските наместници се заеха да почистват най-проблемните райони. 

До момента са събрани 8,400 тона отпадъци, като извозването ще продължи и утре.


Публикувана на: 15.09.2018

 
X