ENG | BG

close
close
 

Международeн ден на архивите   Държавен архив Видин отбеляза Международния ден на архивите - 9 юни, с изложба на постъпилите през месец май тази година документи, посветени на живота и делото на изявения видински архитект Майер Аладжемов. Тя се проведе под мотото „Архивите: управление, памет и наследство“. На събитието присъстваха Венци Пасков, заместник-кмет на Община Видин,Анжело Методиев, заместник областен управител на Област Видин, бивши служители на Архива и дарители.

        Пасков връчи на Светлана Кръстева, началник отдел „Държавен архив” Видин поздравителен адрес от името на кмета на Общината Огнян Ценков. В него се изразява признателност към труда на видинските архивисти.„Приемете моите най-сърдечни поздрави за вашия празник! Приветствам Вас и Вашите колеги с инициативата по този хубав повод да подредите интересна изложба с документи на архитект Майер Аладжемов. Убеден съм, че във Видинския отдел разнообразието на архивните извори и формати е огромно и всички служители влагат много усилия и всеотдайност в своята работа. Затова трудът на целия екип заслужава специално внимание и уважение” - пише в поздравителния адрес. Той пожела на всички работещи в Държавен архив – Видинмного успехи в благородната им мисия на пазители на народната памет.

        Светлана Кръстева, връчи грамоти на дарители, допринесли за обогатяване на Видинския архивен фонд за 2017 година. Сред отличените бе и Иванела Андреева, секретар на Община Видин, която получи специална грамота в знак на признателност за доброто сътрудничество между Община Видин и Държавен архив Видин. Венци Пасков прие наградата с благодарност.


Публикувана на: 08.06.2018

 
X