ENG | BG

close
close
 

Коледната елха във Видин засия празнично            Стотици деца, родители и граждани се стекоха на площад „Бдинци“, за да видят пристигането на Дядо Коледа и запалването на светлините на празничната елха. С тази традиция Община Видин поставя началото на Коледно-новогодишната си програма.

        В студената декемврийска вечер Добрият старец беше посрещнат от възпитаници на СУ „Цар Симеон Велики” и ОУ „Иван Вазов”, които зарадваха присъстващите с изпълнения на стихотворения и песни.След това ефектно светлинно шоу в духа на Коледа, представено от група “Дивинитас”, изненада приятно публиката.

        Кметът на Община Видин Огнян Ценков поздрави събралите се на площада. „Всяка година с голяма радост и нетърпение очакваме Коледа и Нова година. И този път Общината организира празнично тържество за запалване светлините на прекрасната ни елха. Тя е символ на коледното вълшебство, което сгрява сърцата, дарява доброта и сбъдва мечти” - каза той и пожела мир, спокойствие, радост, много обич и по-добри дни за всички.

        След традиционното обратно броене бяха запалени светлините на 11-метровата Коледна елха,  а небето засия в пищна заря.На децата бяха раздадени вкусни коледни сладки, чиито майстори са ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Михалаки Георгиев” и изящни играчки, изработени от децата, под ръководството на техните учители, от видинските детски градини.


Публикувана на: 03.12.2018

 
X