ENG | BG

close
close
 

Кметът на Видин присъства на освещаването на чешма в село Слана бара     За тържествения водосвет на новопостроената чешма се събраха много жители на селото и гости. Той бе отслужен от Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Даниил. На събитието присъстваха кметът на Община Видин Огнян Ценков и заместник-кметът Венци Пасков. Ценков благодари за поканата да сподели с местните хора такова вълнуващо тържество, което се посреща от всички като истински празник: „За вас тази чешма е символ на здраве, на чистота и на благоденствие. Искам специално да поздравя дарителя – адвокат Николай Беров и тези, които са му помагали, също и неговите внуци – Елица и Христо, както и арх. Христо Илиев, изготвил проекта на чешмата”. Той подчерта, че в Слана бара кметството и жителите полагат заедно усилия за облагородяване на селото и с подкрепата на Община Видин, чрез програмата „Местни инициативи”, се реализират конкретни проекти. Огнян Ценков пожела на присъстващите да си спомнят с добро за хората, които са помогнали за съграждането на чешмата и честити придобивката.

Адвокат Николай Беров, който е родом от Слана бара сподели, че е бил впечатлен от желанието на кмета на селището Севделин Младенов и на своите съселяни да променят облика на родното си място. И това го провокира да дари средства за изграждането на чешма. „Трябва да направим така, че нашите деца, внуци и правнуци да се връщат по-често тук” – призова той и благодари на всички онези, които са станали съпричастни към създаването на придобивката.

Чешмата е наречена Берова и се намира пред къщата, в която е роден и израснал нейният дарител.

Преди събитието Огнян Ценков, заедно със Севделин Младенов посетиха обектите, които са изградени в рамките на програма „Местни инициативи”, по която Община Видин вече трета година осигурява средства за реализирането на малки проекти и така дава възможност на хората от всички квартали и населени места на територията й да облагородяват местата за живеене. В Слана бара през 2016 г. е построена беседка и са поставени кошчета за битови отпадъци, а през 2017 г. е изграден тротоар, като се предвижда такъв да бъде направен и сега.Кметът на Слана бара изказа своята благодарност към Огнян Ценков и ръководството на Общината и за извършения със средства от капиталовите разходи ремонт на салона в сградата на кметството.

Публикувана на: 16.06.2018

 
X