ENG | BG

close
close
 

Кметът на Видин подкрепя усилията на институциите в борбата срещу дрогата и зависимостите    Огнян Ценков се отзова на поканата за участие в срещата-семинар (презентация), организирана по проект „Антидрога“ от Инър Уийл Клуб Видин, със съдействието на Регионалното управление на образованието. Първият модул се проведе в залата на Видинската Симфониета. Събитието бе открито от Веса Гидова, президент на Клуба. „Използвам случая още веднъж да благодаря на приятелките си от Инър Уийл, на техните гости, на всички сърцати дами от Видин, които вече 20 години подкрепят нашите каузи, както и тази за антидрогата“ – каза тя. На срещата присъстваха Веселка Асенова, началник на Регионалното управление на образованието, представители на Общинския съвет по наркотичните вещества, учители и ученици от горните класове на видински училища.

Кметът на Община Видин приветства организаторите и участниците, като заяви своята категорична подкрепа към институциите и хората, които активно работят, за да могат нашите деца и младежи да растат и се развиват в безопасна среда, свободна от зависимости като дрогата. „За да постигнем резултатите, които искаме, са нужни обединените ни усилия и постоянство. Позволете ми да отбележа, че в това отношение нашата местна институция дава своя сериозен принос, отчитайки успешната дейност на Общинския съвет по наркотичните вещества, който приобщава и възпитава младите хора да помагат в борбата срещу дрогата и да предлагат алтернативи за социална ангажираност“ – с тези думи Ценков се обърна към присъстващите. Той изрази убеждението си, че днешната значима инициатива ще бъде изключително полезна в подкрепа на каузата за предпазване на подрастващите от опасните зависимости, като отправи пожелание със съвместни усилия да се провокират още подобни благородни каузи и пожела успех на семинара.

Презентация по темата за наркотиците и употребата им от ученици и подрастващи направи д-р Иван Добринов, завеждащ отделението за зависимости в Психиатрична болница, град Раднево. Той говори за видовете така наречена „дизайнерска дрога“, начините за рекламирането им, причините, поради които хората посягат към тях и пагубното влияние, което оказват върху организма.

Вторият модул се провежда в ОУ „Любен Каравелов“, с участието на ученици от 7-ми клас.Публикувана на: 13.06.2019

 
X