ENG | BG

close
close
 

Кметът на Видин отправи поздравление по повод Международния ден на хората с увреждания   На 3 декември кметът на Община Видин Огнян Ценков, заедно със заместник-кмета Венци Пасков бе гост на тържеството в Клуба на инвалидите в града. Той връчи поздравителен адрес на Ваньо Диков, председател на Управителния съвет на организацията на хората с увреждания във Видин. „Като кмет на Община Видин винаги съм
заявявал своята подкрепа за преодоляване на трудностите, срещу които всички вие се изправяте в житейския си път. Искрено вярвам, че всеки от вас заслужава своето достойно място в обществото и наш дълг е да създадем необходимите условия, за да се чувствате полезни и пълноценни” – пише в адреса. Ценков заяви, че социалната политика в Общината постоянно е на дневен ред. Грижата за хората с увреждания е налице и едно от доказателствата за това е предоставянето на новия, по-уютен Клуб на инвалидите. Кметът увери присъстващите, че и занапред местната институция ще откликва на техните потребности. Той пое ангажиментОбщината да изплати старите задължения на Клуба за наем относно помещения в бившата поликлиника, за да осъществява спокойно своята работа. Огнян Ценков отбеляза още, че дейностите, свързани с изграждането на инфраструктурата и при реализацията на проектите, са съобразени с достъпността и посочи като конкретен пример парк „Рова”. Видинският кмет сподели, че скоро представеният отчет за втората година от управлението през мандат 2015-2019 показва редица постигнати положителни резултати. Още много важни неща за Видин и Общината предстои да се случат оттук-нататък – като възстановяване на Синагогата, реставрация на крепостта „Баба Вида”, облагородяване на Крайдунавския парк. „Нека възвърнем старата слава на Видин и го превърнем в по-добро място за живот, удобно за всички нас. И когато приключи мандатът, да излезем с достойнство” – заяви Ценков. Заместник-кметът Венци Пасков също отправи своите поздравления и подчерта, че социалната политика е сред приоритетите на Общината. Продължава осъществяването на социалните услуги, с намерение да бъдат открити още. Той съобщи, че има идея проектът „Топъл обяд” да обхване и населените места в Общината, за да могат да бъдат посрещнати потребностите на повече хора в нужда.

Ваньо Диков благодари от името на членовете на Клуба и изрази признателността към кмета и общинското ръководство за вниманието и грижата. „Радваме се, че има хора като вас, които ни приемат такива, каквито сме” – каза той.

Публикувана на: 03.12.2017

 
X