ENG | BG

close
close
 

Кметът на Видин благодари на доброволците за помощта им по време на фестивала за опера и балет   Общо 10 души се включиха като доброволци в Летните вечери на операта и балета „Баба Вида“, които се проведоха от 3 до 6 август във Видин. Кметът на Общината Огнян Ценков се срещна с тях днес и им връчи благодарствени адреси във връзка с оказаното съдействие по време на фестивала. „Високо оценявам приноса Ви в създаването на необходимата организация за успешното протичане на това забележително културно събитие в нашия град. Мисията на доброволец е хуманна и незаменима. Продължавайте да работите все така сърцато за осъществяването на благородни каузи за просперитета на Видин и превръщането му в център на културата и изкуството!“ – пише в адреса.

        На срещата Ценков отбеляза, че впечатленията на зрителите от организацията по посрещането и настаняването на трибуните през трите фестивални вечери, са много добри. „Всичко това се дължеше на вас. Затова исках лично да ви благодаря“ – каза той.

Четирима от доброволците – Мария Крумова, Ивана Крумова, Натали Илиева, Моника Яворова и Изабела Яворова са възпитаници на Средно училище „Св. Св. Кирил и Методий“, а Калина Паскова, Мартин Кирчев, Кристиана Георгиева, Божидар Методиев и Симона Борисова - на Гимназията с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков“. Божидар, Кристиана и Мартин вече са завършили средното си образование и ще бъдат студенти първи курс през новата учебна година.

        От името на всички доброволци Мартин Кирчев благодари на видинския кмет за предоставената възможност и изрази надеждата си, че фестивалът ще се развива дълги години занапред.

        Секретарят на Общината Иванела Андреева сподели възхищението си от работата с доброволците: „Много се радвам, че във Видин има прекрасни младежи като вас. Това може само да ни даде увереност, че нашият град ще го има, както го е имало хиляди години досега. Сърдечно ви благодаря“.

Публикувана на: 07.08.2018

 
X