ENG | BG

close
close
 

Кметът на Община Видин Огнян Ценков присъства на тренировката на децата от спорното училище за социална интеграция на Фондация „Реал Мадрид“


   

    Децата, включени в първото спортно училище за социална интеграция в България на Фондация „Реал Мадрид”, проведоха своята редовна тренировка на стадион „Георги Бенковски“ във Видин. Тя протече под ръководството на пристигналия от Фондация „Реал Мадрид“ испански треньор (по изисквания  на Фондацията, името му не с споменава). Целта на посещението му е да окаже методическа помощ при извършване на тренировките, дидактическите игри и практическите упражнения  с децата.

   „Вие сте вторият треньор, посетил нашия град, във връзка с реализацията на проекта. Вашето присъствие е стимул за младите спортисти и за техните български треньори“ - обърна се към госта Ценков. И допълни: „Всички ние сме съмишленици и ни обединява общата идея, че всяко дете трябва да получи индивидуални грижи и внимание, че децата в неравностойно положение имат нужда от подкрепа, а най-популярният спорт - футболът е прекрасен начин за насърчаване на отборен дух, взаимно уважение и приятелство, уважение към съперника, наслада и забавление от играта“.

    Испанският треньор благодари на кмета на Общината за оказваната от него помощ и подкрепа и изрази отличните си впечатления от добрата организация и всеотдайна работа при осъществяване дейностите на спортната школа. Той изтъкна, че със старта на проекта България става част създадените в цял свят школи на Фондация "Реал Мадрид" с 50 хиляди трениращи момчета и момичета в неравностойно положение.

   Огнян Ценков изказа своята благодарност към гост-треньора, за добрата работа, с която учи децата на футбол, на социални умения и дисциплина.

   Подаръци-футболни обувки и несесери, осигурени от Фондацията, бяха връчени на малките футболисти от кмета на Община Видин и испанския треньор. В знак на уважение треньорът от Испания подари на кмета на Общината сребърна значка на футболния клуб „Реал Мадрид“ и плакат на първия отбор на кралския клуб с автографи на футболистите.

   Накрая децата и гостите си направиха обща снимка за спомен.

Публикувана на: 15.03.2018

 
X