ENG | BG

close
close
 

Кметът на Община Видин Огнян Ценков поздрави учениците от ППМП „Екзарх Антим I”,участвали в Националните ученически игри   Медалистите от Видинската профилирана природо-математическа гимназия се срещнаха с Огнян Ценков в залата на Общински съвет - Видин. Те се класираха и заеха призови места на финали от 34-те национални ученически игри. На събитието присъстваха
началникът на Регионално управление на образованието Веселка Асенова, директорът на училището Румяна Петрова, председателят на Училищното настоятелство Лиляна Цанова и треньорите на отборите.

Шампионки на България по волейбол на провелия се във Варна турнир са девойките от група 8-10 клас, с капитан Мила Илиева. Тя е определена за най-добър играч и реализатор с най-много точки по време на състезанието.

Бронзов медал в индивидуалното класиране по шахмат спечели Захари Виденов в група 5-7 клас. Състезанието бе проведено в Бургас.

На финала по лека атлетика в град Сливен Любен Виденов спечели сребърен медал в бягането на 800 метра, а сребърни медалисти от щафетата 4х100 метра са Цветомир Стойчов, Стивън Георгиев, Александър Ковачев и Лазар Ковачев. Ценков приветства отборите за отличното им представяне: „Искам да ви поздравя с високите спортни успехи, които постигнахте заедно с вашите треньори. Горд съм, че представихте достойно не само вашето училище, но и нашия град. Пожелавам на всички да продължавате да ни радвате и за напред с нови спортни резултати”.

Математическата гимназия е единствената, която през 2018 година класира четири отбора на ученически финали в 34-годишната история на Националните ученически игри. В последните 15 години Видин е сред най-добрите пет града в страната заедно със София, Варна Бургас и Пловдив по общ брой класирани отбори на ученически финали.Публикувана на: 12.06.2018

 
X