ENG | BG

close
close
 

Кметът на Община Видин Огнян Ценков посети премиера на Общинския драматичен театър “Вида“   Пред препълнена зала тази вечер се игра премиерният спектакъл „Само за мъже“ по пиеси на Дарио Фо. Представлението се състоя на сцената в залата на Младежки дом–Видин.На него присъстваха кметът на Община Видин Огнян Ценков, заместник-кметът Венци Пасков и секретарят на Общината Иванела Андреева. Сред официалните гости бяха и Румен Димитров, заместник-министър на културата и Албена Георгиева, областен управител на Област Видин.

Режисьор на постановката е новият директор на видинския театър Дейвид Славчев. За музиката отговаря Георги Гарчов, а сценограф е Красимир Цветанов.

        На сцената, наред с утвърдените вече имена на Николай Янев, Божидар Даков, Ирина Флорова-Капелова, Минка Сурдулова, Фиданка Рангелова, излязоха и новите попълнения в състава на трупата - младите актьори Мария Иванова и Стефан Милков. За тях това е дебют на професионална сцена.

        Представлението бе изключително забавно, а целият актьорски състав придаде невероятна атмосфера и игра с огромна енергия.

        След края на спектакъла кметът на Община Видин инж. Огнян Ценков се обърна към актьорите:“Гледах с огромно удоволствие премиерата на комедията "Само за мъже“. Изключително забавно, човешко и истинско. Искам да поздравя нейния режисьор, Дейвид Славчев и всички актьори, които играят в невероятен синхрон в тази брилянтна комедия. Вие направихте видинската публика свидетел на нещо по-различно, носещо много енергия, позитивни емоции и заредено с голям ентусиазъм. Приветствам ви за силното сценично изпълнение и ви благодаря от сърце за прекраснта игра“ – каза той.

Талантът на актьорите очарова публиката, а премиерата завърши с нестихващи аплодисменти, много цветя и поздравления за великолепния спектакъл.Публикувана на: 09.02.2019

 
X