ENG | BG

close
close
 

Кметът на Община Видин Огнян Ценков посети отново селата Иново, Градец, Рупци и Буковец    След издадената вчера заповед от кмета на Община Видин, с която бе обявявено бедствено положение за кметство Иново, са предприети аварийно-възстановителни работи, с цел ограничаване на последствията от скъсаната дига в района на селото. Към настоящия момент положението е овладяно и няма опасност за населението. Община Видин осигури допълнително още 500 чувала с пясък, с които е укрепена дигата.

        Във връзка с усложнената хидрометеорологична обстановка кметът Огнян Ценков провери и критичните участъци в населените места, свързани с високите води на реките Тополовец - с. Градец, Делейнска – с. Рупци и Войнишка при с. Буковец,.

        Ситуацията в с. Градец е нормализирана, а нивото на р. Тополовец, продължава да се наблюдава денонощно. Предоставени са 100 чувала с пясък от Общината.

        Няма опасност от наводнения за селата Рупци и Буковец.

        Във видинския квартал «Нов път» започна отводняваненото на залятата от подпочвените води улица «Байкал». Огнян Ценков заяви, че Община Видин има готовност да асфалтира улицита и да бъде изградена канализация.

        За да проверят и се запознаят на място с възникналата обстановка в с. Иново, пристигнаха Атанас Добрев, заместник-министър на земеделието, главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция «Пожарна безопасност и защита на населението» на МВР, Албена Георгиева – областен управител на област Видин и Снежина Динева – изпълнителен директор на «Напоителни системи» ЕАД. На брифинга, даден пред журналисти, на моста преди с. Иново, главен комисар Николов отчете и даде висока оценка за добре свършената работа и положените усилия от страна на местната власт за овладяване на ситуацията в критичните зони.

      В Община Видин продължава да постъпва информация от кметовете на населените места за състоянието на водните нива и хидротехническите съоръжения.

        Общината е създала организация за допълнително осигуряване на чували с пясък, в готовност е техниката, която ще се използва при възникнала усложнена обстановка.


Публикувана на: 12.03.2018

 
X