ENG | BG

close
close
 

Фестивалът „The Bridge“ отново във Видин   Деветото издание на Младежкия фестивал по изкуство и музика „The Bridge“ бе официално открито днес в палатковия лагер до крепостта „Баба Вида“. На събитието присъства заместник-кметът по хуманитарни дейности и социална политика Венци Пасков. Той поздрави участниците в събитието и ги приветства от името на видинския кмет Огнян Ценков. Пасков изказа сърдечните си благодарности към организаторите на фестивала и подчерта, че нашият старопрестолен град за поредна година предоставя домакинството си на такава престижна проява. Той благодари и на колегите от Общината, които съдействат за реализирането на проявата и осигуряват необходимите условия, за да могат участниците да се чувстват комфортно и разкрият своя творчески потенциал.

Над 200 младежи на възраст от 14 до 21 години от 13 града в страната ще вземат участие във фестивала. Общо тринадесет са творческите работилници - в сферата на музиката, изобразителното изкуство, киното, словото, театъра, приложните изкуства, стрийт арт, танците и фотографията. Младите хора ще могат да покажат своите умения и в три от новите работилници: за кино, архитектура и илюстрация на типажи.

        Фестивалът ще завърши с голям концерт на 21 юли, от 20 часа, на сцената на крепостта „Баба Вида“, в който участниците ще демонстрират своите таланти и наученото през седемте дни на обучението.
Публикувана на: 15.07.2018

 
X