ENG | BG

close
close
 

Домашният социален патронаж – в услуга на хората Домашен социален патронаже вид социална услуга и е създаден с цел изхранване по домовете на самотни възрастни лица и такива с увреждания. Капацитетът му е 200 места. Обслужваните потребители са от град Видин и всички села на територията на Общината.

        Храната е приготвена по предварително меню. Всеки ден се носи хляб, в зависимост от предпочитанията.Два пъти седмично се предлага кисело мляко. В петък се раздава сух пакет започивните дни. За официални и църковни празници се приготвя специално меню.Храната се доставя всеки делничен ден до домовете на потребителите от разносвачи-служители на патронажа.Тясе приготвя от екип на Диетично-социална кухня, разположена в сградата на СУ”Св.Св.Кирил и Методий”.

        Цената на пълен пакет е 60% от пенсията, а на непълен - реалната издръжка за месеца. Пълният пакет включва: супа, обяд, вечеря и десерт. В сряда и петък се добавя кисело мляко. За всеки ден (от понеделник до неделя) е предвиден по един хляб.

       

НЕОБХОДИМИ  ДОКУМЕНТИ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

 

        1. Удостоверение от НОИ за размера на пенсията

        2. Медицинско свидетелство от личен лекар за записване на социален патронаж

        3. Копие от лична карта

       

        Документи се приемат всеки ден от 8.00 ч. до 13.00 ч. в сградата на СУ “Св. Св. Кирил и Методий“ и от 13.30 ч. до 16.30 ч. в  Направление “Социални услуги и здравни дейности“ към Община Видин, на ул. „Княз Борис I“ №1.

Диетично-социалната кухня предлага храна и за пенсионери по болест от град Видин. В  зависимост от заболяването личният лекар определя вида диета. Храната се раздава от понеделник до петък (в буркани), в три пункта на територията на града: в стола на СУ”Св.Св.Кирил и Методий”, Детска млечна кухня на ул. „Широка” и Детска млечна кухня в ж.к. „Г. Бенковски”. Включва първо,второ и десерт (без хляб), срещу предварително закупен купон на стойност 2лв. Необходимият документ за записване е Карта за зачисляване на диетично хранене,  попълнена и подписана от личния лекар.

Публикувана на: 21.12.2017

 
X