ENG | BG

close
close
 

Четири фестивала, традиционни културни и спортни събития подготвя Община Видин през лятото    Богатата лятна програма и тази година ще изпълни с емоции ежедневието на видинчани и ще привлече вниманието на туристите във Видин. Десетото издание на Съборa за автентичен фолклор „Дунавски ритми“, който читалище „Цвят“ организира на 7 юли, събира самодейци от цялата Видинска област. Той ще премине под наслов “Фолклорната магия – памет за бъдещето“. Началото е в 9 часа, на откритата сцена при Художествената галерия в Крайдунавския парк.
За девети път Общината е домакин на младежкия фестивал "The Bridge". Той ще се проведе от 15 до 22 юли. Участниците в него ще имат възможност да се включат в 10 работилници по визуални изкуства, музика и танци, като в рамките на фестивала ще бъдат организирани 5 събития, а за финал – празничен концерт.
В края на най-горещия месец ни очаква фестивалът "Дунавски вълни". И сега той ще предложи синтез на различни изкуства – музика, театър, цирк, танци. Ще бъдат представени няколко атрактивни изложби, а последната вечер е посветена на фолклора, с участието на Антимовската духова музика, на професионални и самодейни състави. Отново ще гостува Ангел Ангелов с „Юнашкия тиган“.
На 3 август започват Летните вечери на операта и балета „Баба Вида“ - втори сезон. Зрителите ще могат да се насладят на операта „Травиата“, оперетата „Царицата на Чардаша“ и балета „Спящата красавица“. Спектаклите ще бъдат представени на открита сцена на площад „Бдинци“. За най-малките ще има две безплатни детски представления, които ще се играят в Крайдунавския парк. Фестивалът ще продължи до 6 август.
И този път крепостта „Баба Вида“ ще е естественият декор за средновековния фестивал „БъдинЪ“, който се организира на 25 и 26 август. Събитието цели да насочи вниманието към забележителния исторически паметник, превърнал се през вековете в символ на дунавския град. Шестото издание е с по-различен характер и по нетрадиционен начин, чрез въздушна акробатика, ще представи уникалността и красотата на популярната туристическа атракция.
Също през август ценителите на автомобили и на високите скорости ще имат възможност да наблюдават Втория Ретро парад и Националния мотосъбор.
На 24 август е официалното откриване на традиционния Видински панаир, към който интересът от страна на производители и търговци продължава да расте, а предвидената богата концертна програма ще изненада приятно неговите посетители.
Публикувана на: 04.07.2018

 
X