ENG | BG

close
close
 

„Царицата на чардаша” на видинска сцена    Второто представление от програмата на Летните вечери на операта и балета „Баба Вида” събра на площад „Бдинци” около 1000 зрители. На спектакъла присъстваха кметът на Община Видин Огнян Ценков и заместник-кметът инж. Цветан Асенов. 
    Оперетата „Царицата на чардаша” от Имре Калман бе представена от Държавна опера Русе, под диригентството на Владимир Бошнаков. Режисьор-постановчик е Марио Николов. В ролята на Силва Вареску бе Теодора Чукурска, а на Едвин - Иван Пенчев. Участваха още Даниела Караиванова, Димитър Кюркчиев, Йоланта Николаева, Стоян Стоянджов, Илия Деведжиев, Стефан Пенчев и др. Публиката се наслади на талантливите изпълнители, на любимите мелодии - от популярен чардаш до валс и на създадената магична атмосфера в лятната нощ. Представлението бе реализирано съвместно със Симфониета – Видин.
Фестивалът за опера и балет се организира от Община Видин за втора поредна година. Той продължава утре със „Спящата красавица” на Чайковски. Началото е отново в 21 часа, под открито небе.


Публикувана на: 06.08.2018

 
X