ENG | BG

close
close
 

Алея на елхите подредиха в центъра на Видин   Деца от детски градини и училища украсиха на площад „Бдинци“ 24 коледни дръвчета. Инициативата е на Регионално управление на образованието и се реализира със съдействието на Община Видин и Областна администрация - Видин. На събитието присъстваха Венци Пасков, заместник-кмет на Общината, Веселка Асенова, началник на РУО, Десислава Обретенова, директор дирекция „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост” в Областната администрация, Румяна Петрова, директор на ППМГ”Екзарх Антим I” и Илияна Тодорова, представител на родителите.

Венци Пасков приветства хубавата инициатива, която е първа по рода си в нашия град: ”Тази алея допълва цялостната празнична визия на Видин в навечерието на Коледа и Нова година и създава чудесно настроение. Пожелавам весело посрещане на празниците и нека има мир и разбирателство във всеки дом”. Той благодари от името на кмета на Община Видин Огнян Ценков и на ръководството на Общината на детските градини и училищата, които се включиха в инициативата.

Приветствие отправи и Веселка Асенова. Тя също благодари на децата и младите хора, които с много ентусиазъм украсиха прекрасните коледни елхички, а на Община Видин – за оказаното съдействие.

Деца от детска градина „Славейче” и ученици от ОУ ”Иван Вазов” изнесоха кратка програма, с която зарадваха присъстващите.Публикувана на: 07.12.2018

 
X