ENG | BG

close
close
 

„Юга” победи „Севера“ в Мача на звездите   Популярната баскетболна среща, която се провежда за тринадесета поредна година, е видинска инициатива, посветена Световния ден за борба срещу СПИН - 1 декември. Мачът се игра в Спортна зала „Фестивална“ и завърши с резултат 69:53 в полза на отбора на „Юга”.

Гости на събитието бяха заместник-кметът на Община Видин Венци Пасков и началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова. Пасков поздрави момчетата от двата отбора от името на кмета на Общината Огнян Ценков и изрази удовлетворението си, че залата е пълна с млади хора, дошли да изразят своята подкрепа в борбата с една от най-коварните болести на нашето време. Той изказа благодарност на организаторите на събитието - Община Видин, Регионалното управление на образованието, Общинския съвет по наркотичните вещества, Общинския младежки съвет за превенция на зависимости и Баскетболен клуб ”Видабаскет” за добрата организация и положените усилия „Мачът на звездите” и тази година да зарадва видинчани. След това заместник-кметът даде старт на баскетболната среща.

По създадената вече традиция, на териториално разделение между училищата от Видин двата отбора бяха сформирани от най-добрите състезатели. В тях се включиха ученици от СУ ”Цар Симеон Велики”, ППМГ „Екзарх Антим I”, ПГ ”Проф. д-р Асен Златаров” и СУ ”П.Р. Славейков”.

Председателят на Общинския съвет по наркотичните вещества Красимира Елисеева връчи на отбора на Юга преходната купа от проф. Вили Лилков. Венци Пасков подари плакети на всички училища, участвали в надпреварата. Те са осигурени от Община Видин, която закупи и екипи за отборите.

по време на надпреварата ще се организират игри с публиката, като най-интересната ще е за точно попадение от централната линия с награда от 130 лв. Ще се проведат традиционните конкурси за най-атрактивна „забивка” и за най-точна стрелба от линията за „трите” точки и дрпо време на надпреварата ще се организират игри с публиката, като най-интересната ще е за точно попадение от централната линия с награда от 130 лв. Ще се проведат традиционните конкурси за най-атрактивна „забивка” и за най-точна стрелба от линията за „трите” точки и дрЗапазена е и най-атрактивната традиция в „Мача на звездите” - голямото надхвърляне - стрелба в кош от центъра на баскетболното игрище за 130 лв. Наградата спечели Валентин Николов.

За най-полезен играч от отбора на Юга бе обявен Деян Емилов – ученик в Профилираната природо-математическа гимназия, с реализирани 26 точки в двубоя.

По повод 1 декември, във фоайето на залата ученици от видински училища бяха подредили изложба със свои рисунки. За доброто настроение на публиката се погрижи мажоретният състав на СУ ”Св.Св.Кирил и Методий”.

Световният ден за борба срещу СПИН е част от Националната АНТИСПИН кампания, която тази година е под мотото "Узнай своя статус!"

Публикувана на: 29.11.2018

 
X