ENG | BG

close
close
 

Огнян Ценков, награден с почетна грамота от Централния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва     
Поводът за това бе проведената на 13 март 2018 г. във Военния клуб-Видин отчетна конференция на Областната организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва Видин за 2017 г. На събитето присъстваха кметът на Община Видин Огнян Ценков, генерал - лейтенант  от запаса Златан Стойков, председател на Централния съвет; полковник от запаса Христо Симеонов, заместник-председател Централния съвет и вицепрезидент на  Междусъюзническата конфедерация на офицерите от резерва на  НАТО; полковник от запаса Павел Станев, главен секретар на Централния съвет и полковник от запаса Венизел Петков, председател на Областния съвет на Съюза. „За мен е чест да бъда част от днешното събитие. Още повече, че преди една година станах редовен член на Областния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва. Уверявам ви, че членската карта, нося винаги със себе си”, заяви Ценков. И допълни, че основната роля на Съюза е да съхранява воинските традиции и добродетели, да възпитава младото поколение в националните идеали и патриотични ценности.

        Златан Стойков връчи на кмета Огнян Ценков почетна грамота, посветена на 110-та годишнина от основаването на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. Наградата е за активна дейност и принос в опазването на историческото наследство и родолюбиво възпитание на младежта.

        Ценков прие с благодарност високто отличие и пожела успехи в отговорната мисия на офицерите и сержантите от запаса и резерва в изграждането и укрепването на връзката между народ и армия.

        Конференцията завърши с новината, че Видин е избран за домакин на Петия Националн събор на „Граничарите в България”, който ще се проведе през месец септември тази година.

Публикувана на: 14.03.2018

 
X